GSO Capital Partners, som er eid av det amerikanske investeringsfondet Blackstone Group, fortsetter å kvitte seg med Norske Skog-aksjer.

I en børsmelding onsdag morgen opplyses det at selskapet har solgt i overkant av 5,3 millioner aksjer til kurs 0,37 kroner per aksje. 

Etter dette eier GSO Capital Partners 25,4 millioner aksjer i kriserammede Norske Skog, tilsvarende 9,09 prosent av selskapet.

Det er nå en uke siden GSO meldte nedsalg av store deler av sin Norske Skog-aksjebeholdning. Onsdag i forrige uke reduserte GSO sin eierandel til 15,6 prosent, før det torsdag kvittet seg med en firedel av sine aksjer og reduserte eierandelen til 11,8 prosent. Tirsdag denne uken solgte GSO seg ned til en andel på 10,99 prosent. 

DN var i kontakt med Balckstone i forrige uke, som ikke ønsket å kommentere nedsalget. 

GSO Capital Partner er tross nedsalget største aksjonær i Norske Skog.

I tillegg til å ha vært største aksjonær i Norske Skog, har Blackstone også vært en av de største viktigste långiverne til papirprodusenten. I utgangspunktet var GSO Capital Partners långivere, men har senere kjøpt aksjer for å kunne påvirke beslutningene til selskapet.

I forrige uke skrev DN at statsminister Erna Solberg og regjeringen åpner for krisehjelp til Norske Skog. Den tradisjonsrike norske papirprodusenten er i store problemer og sliter med betydelig gjeld. Selskapet risikerer selv konkurs dersom forhandlingene med långivere og eiere ikke fører frem.(Vilkår)

Truer Nord-Korea med ild og vrede
USAs president Donald Trump truet tirsdag kveld Nord-Korea med «ild og vrede som verden aldri før har sett». Nord-Korea svarte med trusler om å angripe den amerikanske øya Guam.
00:46
Publisert:

Syr egen kjole til slottsmiddag
For å få avbrekk fra stortingsproposisjoner syr avtroppende stortingsrepresentant Karianne Tung (Ap) sine egne klær til hverdag og fest.
01:56
Publisert: