Rettelse: I første versjon skrev DN at Tidals morselskap har tapt over tre milliarder kroner på tre år. Det riktige er at Tidal har tapt over én milliard på tre år.

Fintech-selskapet Square Inc, som tilbyr digitale betalingsløsninger, har hatt en rekke samtaler om å overta strømmetjenesten Tidal. Det melder Bloomberg.

Ifølge nyhetsbyrået har Squares gründer, Jack Dorsey, hatt en rekke samtaler med rapperen Jay-Z under pandemien. Musikeren er hovedeier av Tidal og kjøpte den norsk utviklede musikktjenesten i 2015 for 56 millioner dollar. Ingen partene vil kommentere samtalene overfor Bloomberg.

Ifølge Bloombergs kilder vurderer Squares gründer å bygge et bredere selskap med innhold. Dorsey har blant annet sittet i styret i Walt Disney i fire år.

Ifølge Bloomberg er Dorsey og Jay-Z bekjente og er i den siste tiden sette sammen flere ganger, senest i Hawaii sammen med ektefeller og skuespilleren Sean Penn.

Tidal eies av til sammen over 20 artister, som foruten Jay-Z inkluderer Beyoncé, Alicia Keys, Coldplay, Madonna og Rihanna og tilbyr tjenesten i 54 land.

Hittil har ikke Tidal vært noen suksess for eierne. Tidals morselskap har tapt over en milliard kroner på tre år. Det viste årsregnskapet for Project Panther Bidco for 2018, som ble offentliggjort på nyåret i 2020.

I 2018 avslørte DN at Tidals at Beyoncé og Kanye Wests lyttertall på den norskutviklede strømmetjenesten Tidal var manipulert. Tidal benekter manipulasjon. Men i sommer innrømmet Tidal å ha oppjustert for albumutgivelsen til Kanye West i 2016, etter et angivelig datakrasj. Dette kom frem av rettsdokumenter fra Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.