DN kommer tilbake med mer!

Styret i Hurtigruten har sendt ut en pressemelding der de uttaler seg om den pågående situasjonen.

«Hurtigruten er i en krevende situasjon. Det viktigste nå er å ivareta mannskap, ansatte og gjester på en god måte, komme til bunns i det som har skjedd og over tid reetablere tilliten til selskapet. Styret har full tillit til Daniel Skjeldam og støtter ham og de ansatte i dette viktige arbeidet.»

Meldingen er signert av styreleder Trygve Hegnar på vegne av styret.

Har ikke vurdert sin stilling

Det har stormet rundt Hurtigruten og Skjeldam de siste dagene, etter det ble klart at 36 besetningsmedlemmer og fem passasjerer testet positivt for koronaviruset. Dette etter at det ble bekreftet utbrudd av korona på ekspedisjons-cruiseskipet MS Roald Amundsen fredag formiddag.

Mandag stilte DN spørsmål til Hurtigrute-sjef Daniel Skjeldam om hvorvidt han hadde vurdert sin stilling.

– Det er ikke et tema nå. Nå skal vi rydde opp, avdekke hva som har skjedd, og komme tilbake til der vi var, sa Skjeldam.

– Vil det bli et tema på et senere tidspunkt?

– Det viktigste for oss nå er at vi faktisk fokuserer på det som er viktig nå. Akkurat nå så er det å håndtere gjestene og besetningen.

Var personlig kjent med smittetilfellet

Skjeldam bekrefter overfor DN at han personlig var kjent med det ene smittetilfellet allerede på onsdag.

– Ja, jeg var informert, og vi var informert i selskapet, om at det var en gjest som hadde gått av skipet, og som et antall dager etterpå hadde fått påvist Covid-19. Det er noe vi har stått inne for hele veien. Vi baserte oss på opplysningene vi hadde, og trodde at den gjesten var smittet etter avreise fra skipet.

Han vil ikke si noe om på hvilket nivå det ble bestemt at man ikke ville varsle de andre passasjerene.

Hurtigruten har besluttet at de inntil videre skal innstille alle cruise. Selskapet har engasjert DNV GL, som skal foreta en ekstern granskning av selskapets håndtering av smittesituasjonen.

– Vi har de siste årene bygget en kultur i Hurtigruten hvor vi skal være lengst fremme i verden. Det skal vi være på bærekraft og sikkerhet, men det skal vi også være på trygghet i en verden som opplever en pandemi. Det har vi ikke klart å etterleve i denne situasjonen. Granskningen skal hjelpe oss med å forstå hva som har skjedd og hvordan vi kan sikre at dette ikke skjer igjen, sa Skjeldam mandag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.