De to offshoretjenesteselskapene Subsea 7 og OHT kunngjør torsdag at de vil skape et nytt fornybarselskapet rettet mot havvind. Det skjer ved at Subsea 7, hvor industrieier Kristian Siem er største aksjonær, slår sin fornybarvirksomhet sammen med hele OHT, som kontrolleres av Marianne Heien Blystad, Arne Blystad og familien.

OHT gikk i likhet med mange titall andre selskaper på Oslo Børs sin markedsplass Euronext Growth i fjor høst. Selskapet transporterer og installerer store vindturbiner og fikk et godt løft på børs i månedene etter notering, men har siden toppen i januar falt over 20 prosent.

Torsdag stiger aksjen over ti prosent.

Subsea 7 blir storeier

– Denne transaksjonen representerer et viktig neste steg for Subsea 7 sin energiovergangsreise som akselererer og forbedrer verdiskapingen for våre aksjonærer. Som et notert selskap med en omfattende flåte og erfaren ledelse, er Seaway 7 posisjonert til å skape en forbedret vekstbane som en global leder i offshore vind. Subsea 7 ser frem til å jobbe tett med Seaway 7 når de lanserer dette neste spennende kapittelet i deres utvikling, sier administrerende direktør John Evans i Subsea 7 i en melding.

Subsea 7 blir majoritetseier i det nye selskapet med 72 prosent eierskap, mens OHTs aksjonærer vil få en eierandel på 28 prosent. Det kombinerte selskapet får navnet Seaway 7 og vil ta over OHT sin plass på Euronext Growth.

Transaksjonen er ventet å bli gjennomført i løpet av tredje kvartal. Styret i OHT anbefaler transaksjonen til sine aksjonærer, opplyses det.

Stuart Fitzgerald vil ta over rollen som administrerende direktør i det nye selskapet, mens Torgeir Ramstad og Steph McNeill også vil ha roller i ledelsen opplyses det.

«Timingen og prisingen av OHT sine nybygg er attraktive gitt en betydelig utvidelse av markedet fra 2025», skriver Subsea 7 i meldingen.

OHT har en flåte bestående av fem transportfartøy og to installasjonsfartøy under konstruksjon. Det første leveres i 2022 og det andre i 2023.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.