Supplyrederiet Dof har i over tre år jobbet med å finne en langsiktig refinansieringsløsning med banker, aksjonærer og obligasjonseiere. Gruppen har vært i vanskeligheter de siste årene, etter at oljepriskollapsen i 2014 førte til en kraftig nedgang i hele oljeserviceindustrien, som bare ble forverret av koronapandemien. Selskapet har nær 20 milliarder kroner i gjeld.

I juni meldte selskapet at det var kommet til enighet med en betydelig andel av kreditorene og andre interessegrupper om en gjeldsløsning. Torsdag varsler selskapet i en børsmelding at det har god fremgang i forhandlingene med kreditorer og største aksjonær. Dof venter at det vil bli avholdt en ekstraordinær generalforsamling knyttet til gjeldsløsningen den 7. november i år.

Selskapet trenger støtte fra 50 prosent av aksjonærene ved generalforsamlingen. Dersom den foreslåtte gjeldsløsningen stemmes ned, vil selskapet iverksette en offisiell rekonstruksjonsprosess under norsk rekonstruksjonslov. En ny løsning innebære at dagens aksjonærer blir sittende igjen med drøyt en prosent av selskapet, mot fire prosent i den opprinnelige planen, ifølge selskapet.

Ved et konkurstilfelle er en kreditorgruppe blitt enig om å legge inn et bud på konkursboet via et nytt selskap, ifølge børsmeldingen. Dette selskapet vil så søke om notering på Oslo Børs.

Handelen i Dof-aksjen ble stanset rundt 13.25 i påvente av meldingen fra selskapet. Da handelen åpnet tok det ikke lang tid før aksjen var ned 40 prosent, men den hentet seg senere inn igjen og var ved 15.50 ned rundt 20 prosent. Aksjen endte ned nær 22 prosent.

Aksjekursen til Dof har vært et sorgens kapittel for eierne de siste årene. Selskapet ble nødt til å hente penger i 2016 og 2017, og med den overhengende gjelden har aksjen vært langt fra fordums høyder etter det. Markedsverdien av egenkapitalen er etter torsdagens kursfall på 280 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.