Det er i en flaggemelding til Oslo Børs det fremgår at Støle har kjøpt såkalte egenkapitalbevis, tilsvarende aksjer, i sparebanken. 

Etter å ha kjøpt 300.000 egenkapitalbevis i banken for til sammen 45 millioner kroner, har Støle totalt 800.200 egenkapitalbevis. Det tilsvarer 7,1 prosents eierandel i banken.

Høy kurs

Kursen Pareto-toppen betaler er 150 kroner, som er nær det høyeste nivået på sparebank-bevisene siden mars 2007. Så langt i år har bevisene gitt en avkastning på nesten 30 prosent - når utbytte tas med. 

Svein Støle eier alle aksjene i Pareto as, som er selskapet som eier og kontrollerer Pareto-gruppen, etter at han kjøpte ut den eneste andre medaksjonæren Anders Endreson i fjor. Støle eier 92,1 prosent av aksjene i Pareto direkte privat, og resten gjennom selskapet Svele as.

Støle har vært ledende i å bygge opp Pareto som Norges største frittstående finans- og meglerhus de seneste årene. 

Pareto-gruppen har bygget opp sin egen bank, Pareto Bank, som ble notert på børsen Oslo Axess i mai, og som nå søker en notering på Oslo Børs.  

Da DN skrev om Paretos årsresultat i mars fortalte Svein Støle DN hvordan han ser på selskapets 30-årige historie:

– Jeg synes det har vært en lang motbakke, men det er da det går oppover. Jeg håper ikke høydepunktet har vært ennå. Jeg liker fortsatt å komme tidlig på jobb om morgenen.

Pareto tjente litt over én milliard kroner etter skatt i 2015.

Mohn er med

På en fersk aksjonærutskrift er det Sparebankstiftelsen Østfold Akershus som er største eier i sparebanken med 49,4 prosent, fulgt av Sparebankstiftelsen Halden med 31 prosent. 

Det er også andre kjente investorer på eierlisten i banken, blant annet den tidligere Skagen-toppen Harald Espedal (0,5%) og milliardæren Trond Mohn (0,3%). (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.