Tidligere i høst fikk Sparebanken Vest tillatelse til å konvertere 2,4 milliarder kroner i grunnfondskapital til eierandelskapital. De nye egenkapitalsbevisene ble overført til en stiftelse, og i løpet av november solgte banken nye egenkapitalbevis til en verdi av 2,6 milliarder kroner.

Fredag ettermiddag er det klart at Pareto-eier Svein Støle er en av dem som har bladd opp for nye egenkapitalbevis i banken. Gjennom selskapene Pareto Invest as, Pareto as og Pareto Pensions as har Støle kjøpt egenkapitalbevis for 86 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen Sparebanken Vest.

Svein Støle kontrollerer nå rett i overkant av seks millioner egenkapitalbevis i banken, tilsvarende 5,61 prosent av totalt antall utstedte egenkapitalbevis i Sparebanken Vest. Disse er med dagens markedskurs verdt 354 millioner kroner.

Prises til 6,3 mrd.

I en melding natt til fredag skriver Sparebanken Vest at tilbudet av egenkapitalbevis ble sterkt overtegnet med stor interesse fra både utenlandske og norske institusjonelle investorer. Tilbudet til private investorer ble også godt mottatt med en tegning på cirka 1,3 milliarder kroner.

Prisen var på 56,50 kroner.

Sparebanken er nå priset til 6,3 milliarder kroner på Oslo Børs.

– Sparebanken Vest er svært tilfreds med den meget gode mottagelsen banken og nedsalget av egenkapitalbevis fra Sparebankstiftelsen Sparebanken Vest har fått i markedet. Det er gledelig at så mange har tro på vår modell og vår strategi. Med lav kompleksitet, lav risiko på lånebok og sterke resultater har Sparebanken Vest et solid fundament for videre vekst, sier konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth i en melding.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.