Svein Støles private investeringsselskap Svele as rapporterer om et resultat etter skatt på 469,8 millioner kroner.

Det viser selskapets årsregnskap for 2021.

Overskuddet kommer ifølge regnskapene nesten utelukkende fra kjøp og salg av finansielle instrumenter, altså aksjehandel.

Støle gjør dermed et solid comeback etter at han i 2020 måtte ta tap på vel 400 millioner kroner på sine private investeringer. Støle sa dette om tapene for et år siden:

– Det er snakk om porteføljejusteringer, i dette tilfelle tap, på en diversifisert portefølje av børsnoterte aksjer i Norge og utlandet.

DN har ikke lyktes med å få en kommentar fra Støle torsdag.

Støle meldte i 2018 flytting til Sveits. Med det mistet Norge en stor skattyter. Den gang da sa han dette om flyttingen:

– Det er mange forhold som spiller inn i en flyttebeslutning. Livskvalitet og rammebetingelser er naturligvis viktig. Sveits scorer høyt på begge områder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.