– Familien har vurdert det lenge, men ikke funnet riktig tidspunkt. Vi fant nå tiden inne for nye utfordringer, skriver Henrik Nordvik (39) i en epost til Dagens Næringsliv.

Eiendomsutvikler Hans Øivind Nordvik har sammen med sønnene Henrik og Hans Christian Nordvik opparbeidet store verdier gjennom familieselskapet Auctus AS.

Selskapet driver med utvikling av boliger og fritidsboliger.

På egen nettside skriver selskapet «Auctusgruppen er i dag involvert i utvikling av egne prosjekter innen næringseiendom, bolig- og fritidsmarkedet, destinasjonsutvikling samt reiseliv og opplevelser.»

Henrik Nordvik har flyttet til kommunen Unterägeri i kantonen Zug, ifølge Folkeregisteret.

I 2021 hadde Henrik Nordvik en skattelignet formue på 52,6 millioner kroner. Broren Hans Christian hadde en formue på 57,7 millioner kroner, mens faren hadde en skattelignet formue på 5,9 millioner kroner.

– Må finnes frem til andre skatteløsninger

På spørsmål om hva utvandringen skyldes, svarer Nordvik:

– Det er en totalvurdering. Generasjonsskifte og nye rammebetingelsene for vår bedrift krever tilpasninger og nye løsninger. Vi har, som mange andre, registrert at utenlandske eiere har et betydelig konkurransefortrinn i Norge samt at det er mye interessant som skjer ute i Europa, skriver Nordvik.

Han oppgir at familiens kontaktnett i Sveits og de muligheter som de ser internasjonalt fremover legger til rette for nye bærekraftige prosjekter og større forutsigbarhet for virksomheten.

– Noe som vil bidra til å styrke vårt selskap i Norge. Personlig la vi vekt på Sveits' sentrale beliggenhet i Europa, vakker natur, og anerkjente skolesystem, skriver Nordvik.

– Hva tenker du om norsk formuesbeskatning?

– Jeg mener det må finnes frem til andre skatteløsninger som er mindre skadelig for Norge og norsk eierskap.

– Fant den beste skolen

– Hva ble utslagsgivende for at du valgte å flytte?

– En totalvurdering.

Kona Charlotte Marie Johnsen Nordvik har også meldt flytting til Sveits.

Nordvik ønsker ikke å kommentere om familien har kjøpt eller skal kjøpte egen bolig i Sveits.

– Hva er bakgrunnen for at dere valgte denne regionen?

– Kanton Zug var der vi fant den beste skolen. Stedet ligger nær Zürich, som er av betydning for vårt forretningsmessige kontaktnett, sier Nordvik.

Det siste året har flere titall formuende nordmenn flyttet til Sveits. Ligningsformuer på til sammen over 36 milliarder kroner har forsvunnet ut av Norge – det samme med over 700 millioner i skattekroner.

*(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.