Nylig ble det kjent at eiendomsarvingene Joachim Sandvold (33) og Betine Erla Sandvold (34) har utvandret til Sveits. Det skjedde etter at DN meldte at de to hadde endret adresse til kommunen Wollerau i Sveits, like utenfor storbyen Zürich.

Nå flytter far og eiendomsinvestor Kenneth Sandvold og mor Yvonne Listheim Sandvold etter, og har fått ny adresse i nettopp det samme området i Sveits. Wollerau ligger langs innsjøen Zürichsjøen.

– Vi er en sammensveiset familie som i fellesskap kom frem til beslutningen om å flytte. Alle stortrives i vår nye tilværelse, og vår yngste datter er allerede godt etablert på skole og i idrett. Utover dette har jeg ingen kommentar, skriver Yvonne Sandvold i en melding til DN.

Hun skrev til DN i september i fjor at hun, Kenneth og sønnen Joachim ikke hadde planer om å flytte utenlands. Nå er familien samlet i Sveits.

I høst ble det også kjent at datteren Rikke Sandvold har tatt med ligningsformuen på 131 millioner kroner og flyttet like i utkanten av Zürich, en liten kjøretur unna resten av familien.

Hun jobber til daglig som livsstilsinfluenser og er utdannet jurist. I Sveits bor også hennes forlovede, Carl Erik Hagen, som flyttet til Sveits lenge før den store flyktningstrømmen i fjor. Han er sønn av milliardær Stein Erik Hagen.

Influenser Rikke Sandvold var den første i familien som meldte flytting til Sveits. Nå har hele familien flyttet etter.
Influenser Rikke Sandvold var den første i familien som meldte flytting til Sveits. Nå har hele familien flyttet etter. (Foto: Christian Vierig/Getty Images/Getty Images)

Eiendomsmilliardær

Bik Bok-klesgründer og milliardær Kenneth Sandvold (69) eier eiendomsselskapet Sandvoldgruppen. Konsernet eier en rekke utleieleiligheter og næringsbygg i hovedstaden, hvor sønnen Joachim Sandvold sitter som daglig leder.

Gruppen, som i hovedsak driver med investeringer i eiendom, fikk et årsresultat på 43,3 millioner kroner i 2021. Selskapet driver også med finansielle investeringer av obligasjoner og andeler i syndikerte eiendomsprosjekter, ifølge nettsiden.

Kenneth Sandvold sto i 2021 oppført med en ligningsformue på 404,5 millioner, mens Yvonne Litsheim Sandvold sto oppført med en formue på 88 millioner kroner.

Mesteparten av selskapets penger ligger i eiendom, og ifølge årsregnskapet fra 2021, er selskapets eiendomsmasse verdt 2,2 milliarder kroner

Kapital anslo Bik Bok-gründerens reelle formue til å være 2,2 milliarder kroner i 2022.

Sønnen Joachim sto i 2021 oppført med en ligningsformue på 140 millioner kroner.

Utsikt ut over sjøen Zugersee hvor Sandvold- og Erla-familien har bosatt seg. Innfelt: Joachim Sandvold.
Utsikt ut over sjøen Zugersee hvor Sandvold- og Erla-familien har bosatt seg. Innfelt: Joachim Sandvold. (Foto: Gunnar Lier og privat)

Hans kone Betine Erla Sandvold (34) er datter av eiendomsmilliardær Kim Erla, som sammen med kona Solveig flyttet til Sveits i oktober. De har bosatt seg nettopp i samme området som resten av storfamilien: i Wollreau i utkanten av Zürich.

15 arvinger til Sveits

Generasjonsskiftene i noen av Norges rikeste familier har de siste månedene fått fart. DN har kartlagt 15 arvinger som nylig har meldt flytting til det lille landet i alpene.

Flere av arvingene har fått overført store formuer fra sine foreldre nylig. Andre fikk en del av arven noen år tilbake i tid. Listen består av barna til noen av Norges mest fremtredende finans- og næringslivsprofiler.

Denne uken ble det kjent at Ivar Tollefsens datter Ninja Tollefsen har flyttet til Lugano i Sveits. Før årsskiftet fikk hun overført 90 prosent av kapitalen i Fredensborg og alle b-aksjene.

Det vil si at hun har fått overført verdier på rundt 45 milliarder kroner. Det gjør hun til den desidert rikeste arvingen som har meldt flytting til Sveits.

Etter kommer barna til Rema-arving Magnus Reitan, Viktoria Reitan og Kristoffer Reitan, som i høst fikk en formuesoverføring på 20 milliarder kroner før de flyttet til Genève. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.