Instabank fikk et resultat før skatt på 9,3 millioner kroner i tredje kvartal. Det er over en tredobling fra samme periode i fjor da banken hadde et resultat før skatt på 2,9 millioner kroner.

Utlånsveksten var også sterk og økte fra 220 millioner kroner i fjor til 376 millioner kroner i tredje kvartal i år.

– Det er flott å kunne levere enda et kvartal med sterk vekst og lønnsomhet samtidig som vi forbereder lansering i Sverige i første kvartal 2019, sier administrerende direktør Robert Berg i Instabank.

Sveaas kjøpte seg inn i sommer

Investor Christen Sveaas er gjennom Kistefos as største aksjonær i Instabank med 10 prosent av selskapets aksjer. Sveaas la i sommer 48,5 millioner kroner på bordet for å komme inn på eiersiden i banken. Da kjøpte han rundt 26 millioner aksjer i selskapet. Sveaas har videre en opsjon på å tegne seg for ytterligere 42,5 millioner aksjer til samme kurs innen 1. desember i år.

Utlånstapene øker

Instabank er notert på OTC-markedet der aksjekursen er omtrent den samme som det Sveaas kjøpte for i sommer.

Forbrukslånsbanken hadde utlånstap på 12,6 millioner kroner. I tredje kvartal i fjor hadde banken utlånstap på 7,6 millioner kroner.

Banken forventer at økt konkurranse i Norge vil føre til press på rentemarginene, spesielt innen «agent channel», men banken tror fortsatt det vil være rom for å øke salgsvolumene og lønnsomheten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette spillet har hatt enorm vekst det siste halvåret med 95 millioner nye brukere
Fortnite kan likevel ikke måle seg med en syv år gammel gigant.
00:49
Publisert: