I en pressemelding torsdag melder Swedbank at styret i banken har avsatt konsernsjef Birgitte Bonnesen. Finansdirektør Anders Karlsson settes inn som fungerende konsernsjef.

– Utviklingen i løpet av de siste dagene har skapt et enormt press for banken. Derfor har styret besluttet å avsette Birgitte Bonnesen fra hennes stilling. Når det er sagt har Birgitte Bonnesen i løpet av sine siste tre år som konsernsjef bidratt stort med å skape en ledende digital bank med fysisk tilstedeværelse, sier styreleder Lars Idermark i meldingen.

Etterforsket for hvitvasking

De siste ukene har banken vært under stort press etter at svenske SVT avslørte at 50 kunder i Swedbank (hvor varsellampene burde blinke på alle 50) har vært i stand til å overføre rundt 40 milliarder kroner gjennom banken. Onsdag gjennomførte svenske Økokrim, Ekobrottsmyndigheten (EBM), en razzia i Swedbanks hovedkvarter i Sundbyberg.

EBM innledet en etterforskning av Swedbank 27. februar i år. Mistanken gjaldt irregulær håndtering av innsideinformasjon, ifølge Dagens Industri.

Swedbank-aksjen har vært under stort press den siste tiden. Siden SVT meldte om saken 20. februar har aksjen falt 30 prosent.'

Anders Karlsson som nå blir fungerende konsernsjef vil også fortsette som finansdirektør.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hva er ditt beste investeringstips? Finans- og banktopper svarer
– Det er klart det er høyrisiko.
01:39
Publisert: