Den svenske banken Swedbank gjør store endringer i organisasjonen for å få en tydeligere styring. Det melder banken selv mandag.

Banken har slitt på den svenske børsen i kjølvannet av hvitvaskingsskandalen som rammet selskapet tidligere i år. Saken er under etterforskning av både svenske og baltiske myndigheter, og kan føre til milliardbøter for banken.

– I dag introduserer jeg en ny ledelse for å utvikle Swedbank og styrke tilliten. Som følge av det vil enkelte sjefer forlate banken. Jeg starter også en vurdering av selskapskulturen i Swedbank, sier administrerende direktør Jens Henriksson i meldingen.

Banken skal også styrke enheten som skal forhindre økonomisk kriminalitet og hvitvasking, samt håndtere den pågående utredningen av hvitvaskingsskandalen.

Sjefer går på dagen

Endringene i ledelsen innebærer å kutte konsernledelsen fra 17 til 14 medlemmer. Nåværende konsernrisikosjef Helo Meigas går av med umiddelbar virkning, sammen med nåværende leder for selskapets baltiske bankvirksomhet Charlotte Elsnitz.

Gunilla Domeij Hallros er konstituert i rollen som konsernrisikosjef, mens Jon Lidfelt er konstituert sjef for den baltiske virksomheten.

Etter sammenslåing av noen av bankens produktenheter, vil også sjef for gruppeutlån- og betalinger Leif Karlsson gå av i løpet av første kvartal 2020. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.