Totalt er det rundt 20 personer som slutter Swedbank for å starte i Sparebank 1 Markets. De som slutter jobber i analyse og corporateavdelingen. Blant dem som slutter er Pål Ringholm, Peter Hermanrud, Ove Gusevik og Harald Magnus Andreassen. Dette får DN bekreftet fra informert hold. 

Harald Magnus Andreassen svarer slik når DN ringer:  

– Kan jeg gratulere med ny jobb?

– Det har jeg ingen kommentar til.

– Men du jobber i Swedbank?

– Jeg er fortsatt ansatt i Swedbank.

– Men ikke så lenge kanskje?

– Du, dette er første gang jeg ikke er i stand til å svare. Beklager.

– Når kan vi ringe for få en bekreftelse, da?

– Du, jeg har ikke noe å tilføye. 

Peter Hermanrud er heller ikke så snakkesalig: 

– Jeg kan ikke kommentere noe. Jeg sitter og skriver på analyser. Om det skjer noe, eller ikke, det får du ta med de ansvarlige på huset, sier Hermanrud.

– Kommer du til å jobbe lenge i Swedbank?

– Jeg har ingen kommentar til det, sier Hermanrud. 

Bekrefter opplysningene

Trioen Hermanrud, Ringholm og Andreassen har de siste årene hatt klippekort på rangeringer over de beste analytikerne innen strategi, kreditt og makro. 

Sparebank 1 Markets har satset enorme beløp på å rekruttere flinke folk til meglerhuset de siste årene. Nå tar meglerhuset sats, og rekrutterer i et omfang som det ikke har gjort tidligere. 

Sparebank 1 Markets bekrefter DNs opplysninger i en pressemelding 11.30. 

«Blant de som nå blir ansatt i Sparebank 1 Markets, er ledende analytikere som Peter Hermanrud, Harald Magnus Andreassen og Pål Ringholm samt Ove Gusevik som er vel kjent i det norske og nordiske corporatemiljøet. Alle nyansatte medarbeidere har solid erfaring innen corporate, analyse, salg og verdipapir», heter det i pressemeldingen. 

Sparebank 1 Markets har fra før vel 100 ansatte, og vil etter de siste ansettelsene få nærmere 125 ansatte, ifølge meldingen.

Murring

DN skrev våren 2014 om forhandlingene mellom Swedbank og tidligere partnere i meglerhuset First Securities, som ble kjøpt opp av Swedbank tre år tidligere. Rundt 60 partnere fikk i 2010 et løfte om lojalitetsbonus på 172 millioner kroner og en resultatandel på inntil 40 millioner kroner som skulle utbetales våren 2014. Det ga i snitt rundt 3,5 millioner kroner til hver, i tillegg til ordinær bonus. Etter oppvasken i 2014 valgte de fleste å bli værende i Swedbank.

Corporate-topp Ove Gusevik, som forhandlet på vegne av de tidligere partnerne, vil den gang ikke svare på om det ekstra bonusløftet var avgjørende for å få dem til å bli.

– Ingen kommentar, skrev Gusevik den gang i en tekstmelding til DN.

Senere ble det ro i selskapet, men etter to og et halvt var det slutt på lojaliteten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Eliten
En gang i året samles eliten innen finans og politikk til sentralbanksjefens tale.
03:07
Publisert: