– Det er klart at vi nekter for lovbruddet, men jeg kan ikke kommentere noe jeg ikke kjenner innholdet i.

Det sa Birgitte Bonnesens advokat, Per E. Samuelson, til nyhetsbyrået TT da det ble kjent at hun var tiltalt for grovt bedrageri og deling av innsideinformasjon.

Nå er hun frifunnet i Stockholms tingrett.

For om lag et år siden tok den Svenske Ekobrottsmyndigheten ut tiltale mot den tidligere Swedbank-sjefen.

Bakgrunnen for tiltalen var en rekke avsløringer av hvitvaskingsskandaler og medfølgende etterforskning av Swedbank-sjefen.

– Forbrytelsen består i at den tidligere konsernsjefen enten forsettlig eller grovt uaktsomt, i allmennheten eller blant selskapets interessenter, spredte villedende informasjon om bankens tiltak for å forebygge, avdekke, forebygge og rapportere mistanker om hvitvasking av penger i Swedbanks virksomhet i Estland, sa påtaleansvarlig og etterforskningsleder Thomas Langrot i Ekobrottsmyndigheten i Stockholm, den gang.

Risikerte to års fengsel

Bonnesen risikerte to års fengsel dersom hun hadde blitt funnet skyldig i anklagene. Den tidligere toppsjefen, som var i Swedbank mellom 2016 og 2019, har under hele rettssaken nektet skyld på samtlige anklager, ifølge den svenske næringslivsavisen Dagens Industri.

Onsdag, etter en syv uker lang rettssak som ble gjennomført i høst, gjorde Stockholms tingrett det klart at hun skulle frifinnes. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.