Restauranten Taco Republica, som holder til i Torggata i Oslo, slår seg selv konkurs. Det kommer frem av en melding i Brønnøysundregistrene.

Restauranten har holdt åpent siden 2013, og har vært populær blant Oslos innbyggere. Restauranten har flere ganger fått gode anmeldelser, også da DN besøkte den i 2016.

Daglig leder Niklas Granlund skriver i en epost at restauranten har hatt nedgang i omsetningen gjennom fjoråret.

Så kom korona.

– Januar og februar er mørketid for restaurantbransjen og dermed traff koronaviruset oss på verst tenkelige tidspunkt i mars. Krigskassa vi hadde trengt for å komme oss gjennom denne krisen var tom, skriver Granlund.

Milliongjeld

I et innlegg på Instagram, datert 14. mars, skrev restauranten at de stenger dørene som følge av de inngripende tiltakene som ble innført to dager i forveien.

«Sammen skal vi komme styrket ut på andre siden. Vi ses over en øl og en saftig taco når vi har lagt alt dette bak oss», var beskjeden fra restauranten.

I konkursåpningskjennelsen kommer det frem at restauranten har en samlet gjeld på 2,1 millioner kroner, og at selskapets aktiva har en samlet anslått verdi på rundt 426.000 kroner.

Restauranten har hatt positive regnskap de siste årene, og hadde et resultat før skatt på 1,3 millioner kroner i 2018. Året før var resultatet på 1,7 millioner kroner.

Granlund omtaler Taco Republica som et hjertebarn, og forteller at det utrolig trist å nå måtte melde oppbud.

– Men dette er verst for alle våre kjære ansatte, som har mistet en arbeidsplass de var veldig glade i, og som nå står uten jobb i et vanskelig arbeidsmarked, skriver han.

– Er det noe sjanse for å åpne igjen når krisen er over?

– Det er for tidlig å si, og det er uansett ikke opp til oss, men jeg er sikker på at det kommer til å være restaurant på Taco-hjørnet også i fremtiden. Samtidig er det med de rådende avstandstiltakene neppe mulig å drive lønnsom restaurantvirksomhet i 2020, det nytter ikke med 50 prosent eller 25 prosent belegg.

Flere restauranter

Restauranten eies av selskapet Understaden as, som også eier restaurantene Mangelsgården og Ben Reddik.

– Ben Reddik hadde et meget godt 2019, så her er krigskassa på plass. Mangelsgården har hatt det tøft etter at renoveringen av Storgata tok til, men her er det mange solide eiere med et langsiktig perspektiv.

Det er Erling Opdal i advokatfirmaet Ræder som er oppnevnt som bostyrer. Når DN tar kontakt har de nettopp fått kjennelsen, og har dermed ikke fått seg inn i detaljene.

– Med krisen som har oppstått nå har man sett at man ikke har midler til å kunne fortsette, sier Henrik Schumann Sager, senioradvokat i Ræder, til DN.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.