Ivar S. Løge tok postordre-konseptet til Norge. Først med salg av Tippeboken, fulgt av dameparykker og illustrerte sexbøker, og siden 1996 gjennom selskapet Selects postordrekataloger. For første gang på seks år gikk Select ifjor i underskudd, med 3,2 millioner kroner. Etter tyve år bytter Løge nå ut postordrekonseptetet med netthandel.

– Vi må omstille oss fra den tradisjonelle postordrehandelen til netthandel. Det koster en del, sier Løge til Dagens Næringsliv.

– Det har vært mye investeringer i forbindelse med omstillingen. Det er bakgrunnen for at vi for første gang så lenge jeg kan huske får et negativt resultat, forteller investoren fra Oppegård.

Hentet inn Ellos-sjef

Løge sier Select har lett etter en nisje ettersom de ikke kan måle seg mot nettsalgkjemper som Zalando og H&M.

– For oss er det viktig å finne en nisje. I den tradisjonelle postordrevirksomheten var det mye enklere å oppnå resultater med en bredde av produkter. Vi ser nå at hvis vi ikke greier å være best på et bestemt område så koster det for mye markedsføringsmessig, blant annet på Google ads.

– Vi faller litt igjennom når det kommer til klær og sko sammenlignet med Zalando og H&M. Så vi må finne en nisje hvor det er enklere å bli best.

Han mener at de er i ferd med å finne denne nisjen.

– Vi satser på helse og velvære, sier han.

Investoren forteller videre at de har hentet inn en tidligere Ellos-sjef til omstillingsarbeidet.

– Vi ansatte Eddy Hansen som ny styreleder i mai. Han har 30 års erfaring fra Ellos, og har gjennomført den omstillingen som vi er i ferd med å gjøre.

«Misvisende resultat»

Postordreselskapet har lagt grunnlag for en betydelig investeringsvirksomhet, og Ivar S. Løge er blitt en betydelig privatinvestor på Oslo Børs siden 1980-tallet. Gjennom selskapet Ivar S. Løge as hadde han i 2015 investeringer med en bokført verdi på 404 millioner kroner. Av dette var 191 millioner i obligasjoner, 115 millioner i aksjer og 98 millioner i fond.

2015-regnskapet viser et resultat før skatt på i underkant av 13 millioner kroner, som er en nedgang på 16 millioner kroner fra 2014.

– Jeg var godt fornøyd med fjoråret, selv om det er misvisende. Det reflekterer blant annet at den største gevinsten kom fra to unoterte selskaper, Komplett Bank og B2 Holding. Sistnevnte ble børsnotert i juni. Hvis man regner inn gevinsten på disse, så havner man i alle fall på 50 millioner, sier Løge.

Aksjepostene i Komplett Bank og B2 Holding er på henholdsvis 3.2 og 2.4 millioner aksjer.

Av øvrige aksjer i Løges portefølje finner man Salmar, Marine Harvest, Bakkafrost og Schibsted. Investoren forteller at han har en veldig langsiktig investeringsstrategi, og investerer ikke i en aksje med mindre han kan sitte på den mer enn fire år. Selskapet hadde en egenkapital ved årsslutt på 464 millioner kroner, og en rentebærende gjeld på 16.6 millioner kroner.

Les også:

Tapsanslagene fra DNB-ledelsen var et eventyr dnPlus

Risikoen øker for DNB - aksjen faller over syv prosent

Slik blir morgendagens «reiseklasse»

Krangler om festtelt på kokepunktet

 

Anbefalt av DNtv:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:

 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.