Tirsdag morgen rapporterte NRK at Telenor-sjef Sigve Brekke i vår ønsket å bytte ut Berit Berit Svendsen, som er sjef for Telenor Skandinavia. De to konkurrerte om konsernsjefjobben Brekke fikk i 2015. Svendsen har vært sjef for Telenors virksomhet i Norge siden 2011. I fjor fikk hun også ansvar for Danmark og Sverige, og er en del av telegigantens konsernledelse.

Svendsen og Brekke er for tiden på den årlige samlingen av næringslivet og politikere, Arendalsuka. DN møtte henne like før klokken 12. Da hadde hun deltatt på et arrangement om hvordan nye jobber skal skapes.

– Har Sigve Brekke forsøkt å bytte deg ut som sjef for Telenor Skandinavia?

– Jeg har verdens mest spennende jobb og jeg gleder meg hver eneste dag til å gå på jobben og jobbe sammen med så mange flinke mennesker som det jeg gjør, sier Svendsen.

«Verdens mest spennende jobb»

– Er du tilbudt en annen jobb i Telenor-konsernet, enten i Thailand eller et annet sted?

– Nå har vi fullt fokus på Arendalsuka. Nå har vi vært og snakket om fra start-up til scale-up, og nå skal jeg gå og snakke om e-helse innenfor eldresektoren, svarer hun.

– Brekke har i dag ikke engang villet kommentere om du gjør en god jobb. Hva tenker du om det?

– Jeg har verdens mest spennende jobb og jeg gleder meg til å gå på jobben hver dag og jobbe sammen med alle de flinke menneskene i Telenor. Og de er det så mange av, sier hun.

– Og da samarbeider du godt med Brekke også?

– Vi har et normalt, godt arbeidsforhold, samarbeidsforhold, sier Svendsen.

Gir samme kommentar

DN møtte Brekke tidligere tirsdag på vei ut fra et arrangement i Telenors lokaler hvor Abelia lanserte årets omstillingsbarometer. Han ville ikke svare på spørsmål om tillit til Svendsen, eller hva han synes om innsatsen hun gjør som leder.

Konsernsjef Sigve Brekke haster avgårde fra Telenor-teltet til et nytt arrangement under Arendalsuka med et rundstykke i hånden. Her med Jo Roald Eikeland i Telenor.
Konsernsjef Sigve Brekke haster avgårde fra Telenor-teltet til et nytt arrangement under Arendalsuka med et rundstykke i hånden. Her med Jo Roald Eikeland i Telenor. (Foto: Gunnar Lier)

– Stemmer det at du skal ha ønsket å bytte ut Berit Svendsen som sjef for Telenor Skandinavia?

– Jeg har kommentert allerede at jeg har jevnlig dialoger med alle mine ledere i konsernledelsen, og det har jeg også med Berit. Det er en helt naturlig prosess og noe mer har jeg ikke å si, svarer Brekke.

– Har hun blitt tilbudt en jobb i Thailand eller andre plasser i Telenor-konsernet?

– Jeg har allerede kommentert på at jeg har jevnlig dialoger med alle mine konsernledere, og de dialogene er noe som vi har helt normalt og som vi ikke snakker mer om offentlig, sier han.

– Har du tillit til den jobben hun gjør i Telenor nå?

– Jeg sier ikke mer om den saken enn det jeg allerede har sagt. Det er sånn det er, sier Brekke.

– Men mener du at hun gjør en god jobb?

– Jeg har jevn dialog med alle mine konsernledere og vi har hele tiden utviklingssamtaler og det har jeg også hatt med Berit. Det er en helt naturlig prosess, sier han.

– Jo, men gjør hun en god jobb nå?

– Jeg har svart på spørsmålene dine allerede, sier konsernsjefen.

Konsernsjef i Telenor, Sigve Brekke og administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen på en pressekonferanse for å legge frem kvartalstall.
Konsernsjef i Telenor, Sigve Brekke og administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen på en pressekonferanse for å legge frem kvartalstall. (Foto: Gorm K. Gaare)

Skal ikke bytte jobb

Tidligere på dagen kommenterte Berit Svendsen overfor DN at hun ikke har planer om å bytte jobb.

– Jeg fikk jobben som leder for Telenor Skandinavia 1. mars 2017, har store planer og er allerede i gang med å realisere synergier mellom Norge, Sverige og Danmark. Det er dette jeg har fokus på, og det gleder jeg meg til å fortsette med, skriver Svendsen i en kommentar.

Et av tilbudene Berit Svendsen fikk i vår, var å lede Telenors datterselskap dtac i Thailand, en stilling som nå ikke er representert i konsernledelsen, skriver NRK. Dette skal hun ha takket nei til, og Alexandra Reich fikk jobben som Thailand-sjef.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Tidligere fiskeriminister Per Sandberg: – Det er vemodig, det er trist
Håpet kongen i statsråd helt til siste stund skulle si nei.
01:45
Publisert: