Da Svein Aaser ble sparket som styreleder i Telenor den 30. oktober, falt aksjen nær tre prosent, og falt ytterligere seks prosent da finansdirektør, juridisk direktør og to andre ledere ble permittert. Da hadde telekjempen falt nesten 11 prosent siden Aaser ble sparket.

Telenor har steget hver dag siden fire direktører ble permittert den 12. oktober, så også mandag, men kastes nå ut av porteføljen til Albert Collett i Arctic.
Telenor har steget hver dag siden fire direktører ble permittert den 12. oktober, så også mandag, men kastes nå ut av porteføljen til Albert Collett i Arctic. (Foto: Adrian Nielsen)
Siden har Telenor steget hver eneste dag, og har tatt igjen det meste av nedgangen.

Etter å ha gått mot støyen, og kjøpt seg inn forrige mandag, kunne dermed Arctic-forvalter Albert Collett ta gevinst på fem prosent ved å selge seg ut mandag.

Tre nye i DNB

DNB gjør store endringer i sin portefølje denne uken, ved å kaste ut to og ta inn tre nye aksjer.

DNB venter nedtur i Statoil, kvitter seg med aksjen og tar en gevinst på 11 prosent siden utgangen av september.

– Vi traff bra på bunnen da vi gikk inn. Etter en så pen oppgang, er det ikke unaturlig om det kommer en liten korreksjon, sier aksjestrateg Kristian Tunaal i DNB.

Han mener å opprettholde energieksponeringen i porteføljen ved å ta inn gassrederiet BW LPG, og tror dermed at gassrederiet vil stige ytterligere etter kraftig oppgang. BW LPG har steget nesten 20 prosent siste uken, hvorav ni prosent sist torsdag da selskapet la frem et langt bedre resultat enn ventet. DNB venter at ratene fortsatt vil holde seg, og mener BW LPG fortsatt er underpriset sammenlignet med bankens anslag på egenkapitalen.

DNB tar også inn bompengeselskapet Q-Free, som har hatt mye motgang i år, og hvor både styreleder og konsernsjef trakk seg i begynnelsen av november. Nå tror Tunaal at bunnen er nådd i denne omgang, og etter at selskapet fredag fikk en ny kontrakt i Chile, betegner Tunaal dette som en god kjøpsanledning. Q-Free steg mandag nær ti prosent.

DNB tar ut Bakkafrost på usikkerhet om nytt skattesystem på Færøyene der oppdrettsselskapet er basert, men vil beholde eksponering i sjømat og tar derfor inn Marine Harvest, med begrunnelsen at den er markedsleder.

Tanker ut og inn

Nordea har også Bakkafrost i porteføljen, og velger å bli sittende til tross for at meglerhuset konkluderer med at skatteomleggingen vil ha klar negativ effekt. Nordea har et kursmål på 310 kroner på Bakkafrost, og mener dermed at aksjen har en oppside på 30 prosent.

Nordea kaster ut Tanker Investment, etter at aksjen har falt 6,2 prosent siden Nordea gikk inn i august, hvorav 2,6 prosent forrige uke. Aksjestrateg Erik Roland legger vekt på at selskapet leverte svake tall for tredje kvartal, samtidig som Nordea venter en betydelig ratenedgang neste år.

Også DNB har Tanker Investment i sin portefølje, men valgte å beholde aksjen. Tunaal peker på at ratene nå er høyere enn ifjor på samme tid og at lave oljepriser øker etterspørselen etter olje kombinert med begrenset vekst på tilbudssiden.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.