Telenor anket dommen fra lagmannsretten der retten opprettholdt vedtaket om et overtredelsesgebyr på 788 millioner av Konkurransetilsynet. Høyesterett har avvist anken.

Det var i 2018 at Konkurransetilsynet ga Telenor et overtredelsesgebyr på 788 millioner kroner for misbruk av sin dominerende stilling i det norske mobilmarkedet.

Fra 2007 startet Network Norway byggingen av et tredje mobilnett sammen med Tele2. I utbyggingsperioden kjøpte Network Norway tilgang til Telenors nett i de områdene der det tredje nettet ennå ikke var bygget.

I 2010 endret Telenor vilkårene i avtalen med Network Norway om leie av Telenors nett, og det er disse endringene som er bakgrunnen for overtredelsen av konkurranseloven. Gjennom den nye avtalen reduserte Telenor prisen for selve bruken av Telenors nett, men innførte samtidig en avgift som økte med antall kunder. Denne avgiften måtte Network Norway fortsette å betale til Telenor selv om de økte bruken av eget nett.

Betaler i år

Lagmannsretten stadfestet at Telenor hadde en dominerende stilling i perioden 2010-2014, da misbruket fant sted og opprettholdt med det vedtaket fra Konkurransetilsynet.

Telenor opplyser at boten vil bli regnskapsført i fjerde kvartal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.