Noen kvartaler unna er Telenor-sjef Sigve Brekke (58), og for første gang på lenge handlet det om annet enn avgangen til tidligere Telenor Norge-direktør Berit Svendsen for tre uker siden.

Telenor har stor virksomhet i utviklingsland i Asia og effektene av svakere økonomisk vekst kan ramme u-landene hardt.

– Skulle den globale veksten falle, vil nok vi også bli berørt, sier Brekke, og skynder seg med å føye til:

– Samtidig er vi til stede i flere markeder med ekstremt stor etterspørsel etter mobiltjenester.

Telenor har over 160 millioner mobilkunder i Asia, sammenlignet med nesten ti millioner kunder i Norden. Brekke bruker Bangladesh i Sørøst-Asia som ett eksempel: Mobilbruken har vokst i ekspressfart, men fortsatt har bare 55 prosent av befolkningen mobiltelefon. I nabolandet Myanmar har andelen gått fra vel seks til 60 prosent av befolkningen på fem år.

– Sulten etter å få sin første mobilerfaring er voldsom i disse landene og det beskytter oss delvis fra svingningene i økonomien, sier Brekke.

Mandag inngikk Telenor et nytt samarbeid med organisasjonen Plan International om digital undervisning i u-land.

For Brekke går utviklingsarbeid og forretninger hånd-i-hånd:

– Å jobbe med FNs utviklingsmål er også god forretning. Her er det ingen motsetning.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.