Telenor-interesserte investorer og analytikere kan torsdag ta seg en heldags på teleselskapets hovedkvarter på Fornebu. Rett etter at resultatene presenteres av selskapets nye finansdirektør Jørgen C. Arentz Rostrup, avholder selskapet kapitalmarkedsdag.

Her skal selskapet ta for seg Telenors strategiske retning mot 2020, samt selskapets finansielle prioriteringer og ambisjoner. 

Nøkkelen til suksess ligger i digital kommunikasjon

– Frem mot 2020 skal vi fortsette å vokse og forbedre effektiviteten markant gjennom digital transformasjon av vår kjernevirksomhet og nøye prioritering av våre ressurser. Nøkkelen til vår fremtidige suksess ligger i å digitalisere kontakten med våre kunder, utnytte skalaeffekter innen nettverk og it, og å ta i bruk avansert dataanalyse for å bedre kundeinnsikten. Vår strategi vil bidra til å styrke selskapets kontantstrøm og støtte vår ambisjon om å levere økende utbytte til våre aksjonærer, sier konsernsjef Sigve Brekke i Telenor i en børsmelding i forbindelse med kapitalmarkedsdagen.

 «Telenor vil i fremtiden søke å utnytte skalaeffekter bedre, både gjennom globale driftsløsninger og gjennom synergier i konsernets fire geografiske klynger: Skandinavia, Sentral- og Øst-Europa, fremvoksende Asia og modne markeder i Asia», skriver selskapet i børsmeldingen. 

Uenighet om strategi

Telenor øker også sine ambisjoner for fiberutrulling i Norge og Sverige for å styrke markedsposisjonen sin innen høyhastighetsbredbånd. 

 I tillegg vil Telenor se på mulighetene til å ta tidlige posisjoner innen fiber i de fremvoksende markedene i Asia, gjennom å utnytte eksisterende mobilinfrastruktur

Teleselskapets strategi har vært gjenstand for diskusjoner og uenighet i styret i høst, før det ble nådd en endelig enighet i et styremøte i desember. I forrige uke ble blant annet den nye strategien forankret på et fire dagers seminar for 300 Telenor-topper i Myanmar.

Les også:

Flyr 300 Telenor-topper til fire dagers seminar i Myanmar

Telenor endrer sin utbyttepolitikk til «målsetning om årlig vekst i ordinært utbytte per aksje» fra «50-80 prosent av normalisert resultat etter skatt med mål om årlig vekst i ordinært utbytte per aksje». 

I tillegg vil tilbakekjøp av egne aksjer og/eller ekstraordinært utbytte vurderes i enkelte tilfeller.

– Et røft år

Det har stormet kraftig rundt Telenor den siste tiden. I desember ble det kjent at styreleder Gunn Wærsted ba Sigve Brekke om å trekke seg som Telenor sjef. I kjølvannet av at denne konflikten ble kjent, kom det også opp en rekke konkrete saker som hadde vært på styrets bord.

– Det har vært et røft år, vedgikk Sigve Brekke nylig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Forbereder blodslit til fjells
- Vi gjør det fordi vi liker det, sier de to advokatfullmektigene Line Sogn Plassen og Ingeborg Kristine Lind om treningen før norges tøffeste fjellskirenn.
03:10
Publisert: