Telenor varslet torsdag at selskapet skal kutte opp mot 170 årsverk i Norge. Dette kuttet føyer seg inn i en lang rekke nedbemanningsrunder i det gamle televerket de siste årene. Totalt er mer enn 750 årsverk borte i Telenor Norge bare siden 2014.

Teleselskapet har gjennom flere år gjort det klart at bemanningen i Telenor Norge netto reduseres med rundt 200 i året.

– Vi er midt i en stor teknologisk endring. Digitalisering, automatisering og selvbetjening gjør at vi må redusere antall ansatte samtidig som vi må justere hvilken kompetanse vi må ha, sier kommunikasjonsdirektør Torhild Uribarri til DN.

Det er i dag snaut 4000 ansatte i Telenor Norge. Det står i sterk kontrast til da Telenor ble børsnotert. Høsten 2000 hadde teleselskapet mer enn 20.000 ansatte i Norge.

Dette har skjedd

I 2014 gikk det ut sluttpakketilbud til alle ansatte i Telenor Norge.

– Dette førte til en bemanningsreduksjon på rundt 200, sier Uribarri.

I 2015 ble det gjennomført en organisasjonsendring også da i teknologidivisjonen.

– Da ble vi opp mot 170 færre, sier hun.

I 2016 kom nedbemanningene i to runder.

– Først en runde på rundt 35 stykker i begynnelsen av 2016, deretter ble rundt 180 ansatte berørt i en omorganisering av bedriftsdivisjonen i oktober, sier kommunikasjonsdirektøren.

Flere kutt kan komme

Denne siste kuttrunden kommer som følge av omorganisering av bredbåndsdivisjonen og teknologidivisjonen. Selskapet vil i den grad det er mulig prøve å løse overtalligheten gjennom «naturlig avgang», heter det i en melding fra selskapet.

– Det er tøft, men helt nødvendige å endre organisering for at Telenor skal fortsette å lede an i det digitale skiftet. Konkurransen i våre markeder er hardere enn noen gang, og for at vi skal bevare vår konkurransekraft i fremtiden er slike endringer helt avgjørende, sier administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge meldingen.

Kommunikasjonsdirektør Uribarri kan ikke garantere at det ikke kommer flere kuttrunder i år.

– Nå forholder vi oss til denne prosessen, sier hun.

Kundene skal gjøre alt selv

På Telenors kapitalmarkedsdag i begynnelsen av februar var også Telenor-sjef Sigve Brekke klar på at det måtte bli færre ansatte i Telenor når stadig flere arbeidsoppgaver kan digitaliseres. Han viste blant annet til at Telenor tar sikte på å kraftig redusere telefonene som går til kundeservice. Dagens 300 millioner samtaler til kundesentre skal reduseres med 80 prosent innen 2020, lovte han.

DNB-sjef Rune Bjerke uttalte nylig at digitalisering av banken kan føre til at antall ansatte i DNB blir halvert allerede i løpet av fem år. Brekke ville ikke kvantifisere jobbkuttene som kommer i Telenor.

– Jeg er ikke overrasket over det Rune uttalte, for den digitaliseringen vi står overfor nå, rammer hele næringslivet, sa Brekke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik lager du Norges beste pizza
Med denne pizzaen vant Bodil Hasselknippe NM. Pizzaen fylles med en oljebasert saus med rosmarin, ost, chevre rullet i pepper, sprøstekt bacon, rødbetpesto, pinjekjerner, granateple og red rhubarb med granateple-eddik.
00:52
Publisert: