Saken er oppdatert med riktig verdi på Tesla-aksjen som ble antydet 7. august.

Tesla-aksjen gikk til himmels 7. august i år, etter at Musk hadde sendt ut en Twitter-melding om at han vurderte å ta selskapet av børs med en verdsettelse på 420 dollar per aksje. Aksjen steg 11 prosent til 387,46 dollar.

Planene har siden blitt droppet, og Tesla-aksjen har falt kraftig. Nå faller aksjen igjen kraftig, etter at Bloomberg meldte at Twitter-meldingen følges opp av justisdepartementet, som starter en kriminaletterforskning. Aksjen har stupt fem prosent i dag, til 280,6 dollar per aksje, ned fra 302 dollar rett før nyheten. Etterforskningen skal ifølge Bloomberg løpe parallelt med en sivilrettslig undersøkelse gjennomført av markedsregulatører.

Opp i røyk

Musk er en genierklært gründer og forretningsmann, med en uortodoks stil som den siste tiden har utviklet seg til å bli en bekymring for mange investorer. Han gjorde seg nylig bemerket da han røykte marihuana under et intervju som ble filmet. Dette skjedde samtidig som to sjefer sa opp, og til sammen sendte det Teslas aksjer ned 9 prosent ved børsåpning 7. september.

Han ble også nylig saksøkt etter å ha kalt dykkeren Vernon Unsworth for «han pedofyren» på Twitter.

Den britiske dykkeren var med på å redde et fotballag fra grotter i Thailand, og fikk føle Musks vrede etter å ha avvist hans forslag om å bruke en miniubåt han hadde fått konstruert i redningsarbeidet.

Teslas kommunikasjonssjef i Norge Even Sandvold Roland skriver i en epost til DN at Tesla bekrefter at det har blitt kontaktet av det amerikanske justisdepartementet.

Videre melder selskapet at Tesla mottok en frivillig forespørsel etter dokumenter fra det amerikanske justisdepartementet i forrige måned, etter Elon Musks melding om at han vurderer å ta selskapet av børs.

– Vi har ikke mottatt stevning, forespørsel om å vitne eller noen annen formell prosess. Vi respekterer justisdepartementets ønske om informasjon angående dette og tror at saken vil løses raskt, når de har gått gjennom informasjonen de har mottatt, skriver selskapet i meldingen, som ble sendt ut etter at Bloomberg skrev om saken. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.