Onsdag kveld ble tallene fra Teslas andre kvartal lagt frem, etter at de amerikanske børsene stengte.

Estimater innhentet av Bloomberg viste en forventning om et underskudd på 252,4 millioner dollar før skatt, av en omsetning på 5,4 milliarder. Dette tilsvarer et underskudd på 1,06 dollar per aksje.

Fasiten ble mildt sagt en annen:

Tesla hadde et resultat før skatt på 104 millioner dollar av en omsetning på 6 milliarder dollar. Dette tilsvarer et overskudd per aksje på 0,5 dollar. I samme periode i fjor omsatte selskapet for 6,4 milliarder, og tapte 408,3 millioner dollar.

Driftsresultatet før nedskriving og avskriving (Ebitda) ble 1,2 milliarder dollar.

Stiger kraftig på børs

«Overskuddet økte sekvensielt, grunnet grunnleggende forbedring av driften.», skriver selskapet i rapporten.

Dette er altså fjerde kvartal på rad der Tesla leverer overskudd. Dette er ett av kravene for at aksjen skal kunne innlemmes i den brede amerikanske S&P 500-indeksen.

Tesla-aksjen steg umiddelbart, og lå om lag fem prosent opp fra dagens sluttkurs en halvtime etter at rapporten ble sluppet.

Påvirket av korona

Tesla er blant mange selskaper som har kjent den siste tids koronarestriksjoner på kroppen. I april raste grunnlegger og sjef Elon Musk mot myndighetenes ordre om å holde seg hjemme i California, der Tesla har en fabrikk, og kalte det fascisme. I mai truet han med å flytte fabrikken fra California, før han senere samme måned gjenåpnet fabrikken – mot myndighetenes ordre.

«Vi opplevde utgifter knyttet til nedstenging av fabrikker, som ble motvirket av tiltak iverksatt i løpet av kvartalet for å kutte kostnader.», skriver selskapet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.