I en twitter-melding mandag ettermiddag amerikansk tid bekrefter Tesla-sjef Elon Musk at prisen til Hertz vil være den samme som forbrukere for øvrig.

Vanligvis krever utleieselskaper kvantumsrabatt ved slike ordre, men størrelsen kan tyde på at Hertz betaler nær listepris, skrev Bloomberg i går.

Kjøpet vil dermed tilsvare inntekter på 4,2 milliarder dollar, drøyt 35 milliarder norske kroner for Elon Musks Tesla, slik Bloomberg i går skrev at kildene mente.

Kjøpet vil være det største enkeltkjøpet av elektriske biler noensinne.

Kjøpet er et tiltak i retning Hertz' ambisiøse mål om å elektrifisere flåten av utleiebiler ifølge kilder med kunnskap om saken, skriver Bloomberg.

Bilene vil bli levert over de neste 14 månedene og Teslas Model 3 vil være mulig å leie fra Hertz i noen av USAs største byer og i deler av Europa, fra starten av november.

Nådde «magisk» grense

I løpet av handelsdagen på Wall Street i går nådde Tesla den magiske grensen på 1000 milliarder dollar i markedsverdi. Aksjen steg hele 12,6 prosent på nyheten om Hertz-salget.

I samme twitter-tråd som Musk bekrefter listepris skriver han at han syns det er merkelig at nyheten påvirker selskapets markedsverdi.

Musk skriver at Teslas problemer er knyttet til produksjonshastigheten og ikke etterspørselen.

Hever prismålet på grunn av «ekstraordinær» salgsvekst

Morgan Stanley økte prismålet sitt på Tesla med en tredjedel på grunn av «ekstraordinær» salgsvekst, melder Bloomberg.

Analytiker Adam Jonas sier at Teslas tredjekvartalssalg steg med rundt 70 prosent, ifølge hans beregninger – til tross for at den globale bilproduksjonen falt med om lag en femtedel. Selskapet ligger dermed helt i toppsjiktet når det kommer til inntjeningsmarginer, påpeker Jonas, som øker det nye prismålet på Tesla til 1200 dollar.

Morgan Stanley har økt prismålet sitt på Tesla med en tredjedel på grunn av «ekstraordinær» salgsvekst,
Morgan Stanley har økt prismålet sitt på Tesla med en tredjedel på grunn av «ekstraordinær» salgsvekst, (Foto: Eivind H. Natvig og NTB)

I forrige uke ble det kjent at Tesla hadde en omsetningsvekst på fem milliarder dollar fra samme kvartal i 2020 – en økning på 57 prosent. På forhånd hadde et utvalg analytikere forventet at inntektene ville ligge på 13,9 milliarder dollar som et snittestimat. Resultatet ble litt lavere, og endte på 13,76 milliarder dollar.

Blant analytikerne har det vært stor tro på Tesla. 22 av 49 analytikere har gitt kjøpsanbefaling på aksjen.

Tesla-aksjen nådde rekordnivåer i forrige uke etter selskapet oversteg analytikernes forventninger. Dette var niende kvartal på rad at Tesla gikk i pluss.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.