Det er som regel stor spenning knyttet til Teslas lansering av nye biler.

Lanseringen av den nye modellen «Model S Plaid», som er en oppdatering av Teslas flaggskipsmodell «Model S», har ikke vært noe unntak. Leveringene av den superraske modellen skulle i utgangspunktet ha startet tidligere i år, men er blitt utsatt med flere måneder.

Torsdag sto Teslas toppsjef Elon Musk omsider på scenen ved selskapets fabrikk i Fremont, California for å presentere frem den nye bilen til et fåtall kunder.

– Underholdning blir viktigere

Bilen koster rundt 130.000 dollar og har ganske imponerende trekk.

  • Rekkevidde på rundt 630 kilometer.
  • Toppfart på rundt 320 kilometer i timen.
  • Bilen akselererer fra 0–100 på 2,1 sekunder.
  • 1020 hestekrefter.

– Hvorfor lage denne virkelig raske bilen som er sinnssykt rask? Det er noe som er ganske viktig for fremtiden til bærekraftig energi. Vi må vise at en elektrisk bil er den beste bilen, rett og slett, sa han på lanseringen.

Den nye bilen vil også bli utstyrt med et nytt type ratt, et såkalt «yoke»-ratt. Det ligner de man finner igjen i flyvemaskiner og Formel 1-biler. Musk beskriver også bilens underholdningssystem som på nivå med Playstation 5 og lydanlegget som en hjemmekinoopplevelse.

– Hvis du tenker på fremtidens biler, ofte med autopilot eller selvkjøringsmodus, så kommer underholdning til å bli viktigere. Du kommer til å ville se filmer, spille spill og bruke internett, sa Musk.

Den sørafrikanske seriegründeren holdt ikke tilbake da han snakket om bilens akselerasjon.

– Dette er virkelig noe du må føle for å tro det fordi det treffer deg rett i det limbiske systemet. Det er liksom, wow. Hvordan kan vi gjøre et romskip til en bil.

Droppet plussversjon

De første 25 bilene av den nye modellen vil bli levert nå, ifølge Tesla. Neste kvartal vil det bli levert 1000 biler i uken.

Elon Musk og Tesla skulle egentlig også produsere en plussversjon av Plaid-modellen. Den ble det imidlertid ikke noe av. Forklaringen til Musk var at standardmodellen uansett var så god.

Navnet bak modellen, «Plaid», er for øvrig en referanse til parodiske romfartskomedien «Spaceballs» hvor den høyeste hastigheten romskip kan oppnå er «plaid».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.