Forrige uke kunngjorde Tesla at det vil begynne å tilby bilforsikringer til kundene sine.

Etter hva DN erfarer er ikke forsikringsordningen aktuelt for det norske markedet med det første.

Kan bli unikt

Ordningen fungerer til nå kun for Tesla-eiere i California, og foreløpig fungerer Tesla kun som en megler av forsikringene. Det er selskapet Markal som garanterer for de underliggende forsikringspolisene.

Nå forteller imidlertid Tesla til Financial Times at selskapet har begynt å ta sine første skritt mot å bli en egen forsikrer og at det «tar på seg disse forpliktelsene i fremtiden».

Dersom Tesla skulle begynne å bruke sin egen balanse som garanti for bilforsikringer vil det være et ganske unikt grep fra en bilprodusent, skriver avisen.

Direkte kjennskap til risikoprofiler

Flere Tesla-kunder har klaget over at de betaler høye forsikringspremier, ifølge Bloomberg. I april sa Tesla-sjef Elon Musk at selskapets tilgang til data, som blir registrert av bilene fortløpende, vil kunne gi selskapet en fordel i å fastsette pris på forsikringer.

Da sa han at de har direkte kjennskap til risikoprofilen til kundene og bilene, ifølge FT.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.