7. august twitret Elon Musk, eieren av elbilselskapet, Tesla at han tenker å ta selskapet av børs. Han skrev at han alt hadde sikret seg finansieringen til å kjøpe aksjene til en stykkpris på 420 dollar.

Fox Business News rapporterte onsdag at selskapet nå granskes av det amerikanske finanstilsynet, SEC, for å ha villedet investorene.

– Musks Twitter-melding kan ha gått i mot USAs sikkerhetslov hvis han har misledet investorene, skriver nyhetsbyrået Reuters som har vært i kontakt med advokater.

Nyheten skaper stor usikkerhet blant investorene og sender aksjen ned. Klokken 20 onsdag kveld var den ned tre prosent.

Det mest kontroversielle er ifølge Bloomberg hva Musk mente da han twitret at han hadde finansieringen for en «buyout» , uten å vise til noe konkret som støttet opp om uttalelsen. Én uke senere sa han at hans selvsikkerhet var basert på en samtale med Saudi Arabias statlige investeringsfond som lenge skal ha vist interesse for å gjøre Tesla privat, følge Bloomberg.

Kan ta lang tid

I gjennomsnitt bruker det amerikanske finanstilsynet to år på en granskning skriver det Bloomberg. Det kan skape stor frustrasjon for investorer. Finanstilsynets oppgave blir å finne dokumentasjon på hvorvidt opplysningen har vært ekte eller falsk. Granskerne kan være interesserte i å snakke med representanter fra fondet i Saudi Arabia for å finne ut om Elon Musk sin uttalelse reflekterte deres private samtale.

Dersom SEC etter granskingen kommer frem til at de skal gå til sak mot Musk, indikerer tidligere saker at det vil være snakke om titalls millioner dollar ifølge Bloomberg.

Elon Musk har hyret inn finansinstitusjonen Goldman Sachs og investeringsselskapet Silver Lake som eksperthjelp i prosessen med å ta Tesla av børsen.

– Jeg er fornøyd med å jobbe med Silver Lake og Goldman Sachs som finansielle rådgivere, i tillegg til Wachtell, Lipton, Rosen & Katz and Munger og Tolles & Olson, som juridiske rådgivere, skrev Musk i et blogginnlegg på Teslas hjemmeside.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Ledelsesfag er på det verste oppskrifter på hvordan man skal oppføre seg som en psykopat
Fag versus ledelse var tema på «endelig» med DNs kommentator Eva Grinde under Arendalsuka, med blant andre Eric Nævdal fra Frisch-senteret og tidligere SSB-sjef Christine Meyer.
01:33
Publisert: