To uker etter at Twitter gikk til søksmål mot Tesla-gründer Elon Musk, som forrige uke fulgte opp med et motsøksmål, anklager Elon Musks advokater Twitter for å hindre at Musks versjon av saken blir offentlig, skriver Yahoo Finance.

I et brev sendt inn til domstolen i Delaware onsdag argumenterer Twitter for at domstolsreglene krever at Musks motsøksmål må holdes unna offentligheten i fem virkedager. I et brev sendt til samme instans anklager Musk Twitter for å misbruke bestemmelsen til å dekke over hans versjon av saken, skriver Yahoo Finance.

– Twitter bør ikke tillates å fortsette å begrave den siden av saken som selskapet ikke ønsker skal bli offentlig kjent, skriver Musks advokat Edward B. Micheletti i et brev til dommer Kathaleen McCormick, som behandler saken.

Ifølge Micheletti har Twitters advokater feiltolket en regelen «Chancerly Rule 5.1», som tilbyr motparter tid til å sladde konfidensiell informasjon. Advokaten mener Musk kun må vente tre virkedager og ikke fem.

Advokaten argumenterer med at den kortere tidsrammen på tre dager er begrunnet i «offentlighetens rett til å vite bakgrunnen for og påstandene som ligger til grunn for sivile søksmål anlagt for domstolene i denne staten», skriver Yahoo Finance.

Berg-og-dal-bane

Konflikten mellom verdens rikeste mann og Twitter startet tilbake i vår, da Musk kunngjorde at han ville kjøpe i underkant av ti prosent av selskapet.

I april annonserte Musk at han ville kjøpe hele selskapet. Etter mye om og men om hvordan Musk skulle finansiere kjøpet, inngikk Musk og Twitter-styret en kjøpsavtale på 44 milliarder dollar. Etter dagens kurs tilsvarer dette drøye 430 milliarder norske kroner.

Ikke lang tid etter bestemte Musk seg for at han ville trekke seg ut av avtalen. Musk uttalte at Twitter hadde holdt tilbake informasjon om hvor mange av Twitter-kontoene som var «boter». Det vil si automatiserte brukere som gjør det samme som twitter-brukere styrt av mennesker: det sender ut tweets, følger brukere og retweeter innlegg fra andre brukere.

For to uker siden ble det kjent at Twitter offisielt saksøker Elon Musk. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.