Seismikkselskapet TGS presenterte fredag oppløftende nyheter til markedet. Selskapet ser nå inntekter på rundt 114 millioner dollar i første kvartal 2022. Det er en kraftig økning fra fjoråret sa da TGS oppnådde inntekter på 75 millioner dollar.

Selskapet rapporterer inntektene som såkalt segmentomsetning. Segmentomsetningen er basert på inntekter selskapet kan oppnå ved nye oljefunn, men som ikke er realisert ennå. TGS legger frem den komplette kvartalsrapporten 12. mai.

Dagens melding er blitt godt mottatt i markedet og TGS-aksjen stiger over ti prosent. For investorene Aasulv Tveitereid og Egil Dahl, som har hamstret TGS-aksjer siden februar, er det positivt.

Har tjent over 90 mill.

Tveitereid var kjent for å være blant Norges mest treffsikre oljeserviceanalytikere frem til han i 2008 sa opp jobben i SEB Enskilda. I 2011 valgte Tveitereid å satse for fullt på egne investeringer gjennom selskapet Aat Invest.

Investor Egil Dahl har truffet godt på TGS-kjøpene de siste månedene.
Investor Egil Dahl har truffet godt på TGS-kjøpene de siste månedene. (Foto: Mikaela Berg)

Dahl var en av gründerne som startet opp Platekompaniet på 90-tallet. Siden 2008 har han imidlertid investert egne penger i aksjemarkedet, etter at han solgte seg ut av Platekompaniet.

Både Tveitereid og Dahl har kjøpt seg jevnt opp i TGS gjennom mars og april.

Tveitereid er, gjennom Aat Invest, 18. største aksjonær i selskapet med 1,02 prosent av aksjene. Han har tjent rundt 46 millioner kroner i papirgevinst, etter dagens kursoppgang, basert på informasjon om aksjebeholdningen fra Holdings.

Dahl er på sin side 12. største aksjonær i TGS, gjennom sitt heleide selskap Vevlen Gård. Dahl har fredag tjent rundt 48 millioner kroner i papirgevinst.

Hverken Aasulv Tveitereid eller Egil Dahl har besvart DNs henvendelser fredag.

Ser bedring i markedet

Seismikkselskapet, som saumfarer havbunnen for oljeforekomster og selger dataene sine til oljeselskaper, har hentet seg inn i årets første måneder. I 2021 slet selskapet i et marked hvor det ble gjort få nye oljeinvesteringer, og aksjen falt stort sett gjennom hele året.

Kristian Johansen, konsernsjef i TGS.
Kristian Johansen, konsernsjef i TGS. (Foto: Per Thrana)

I dagens børsmelding sier administrerende direktør, Kristian Johansen, at selskapet fortsetter å se en bedring i markedet i første kvartal, og at kundene viser interesse for nye områder.

– Jeg er spesielt fornøyd med salgsutviklingen, som vokste mer enn 80 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Med om lag 215 millioner dollar i netto kontanter, et stort og diversifisert databibliotek og et solid digitalt fundament, er TGS godt posisjonert for å dra nytte av det økende aktivitetsnivået, både på olje- og gassområdet – og i andre energisegmenter, sier Johansen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.