Eiendomsselskapet Urei-A as har begjært The Nighthawk Diner as konkurs, ifølge en konkursbegjæring onsdag. Oslo byfogdembete har berammet behandlingen av konkursbegjæringen 5. mai.

Urei-A er eid av et kobbel av privatinvestorer, blant annet milliardærarving Knut Tønnevold Ugland. Dette selskapet skal ha leid ut lokaler til The Nighthawk Diners restaurant i Bygdøy allé i Oslo.

Restauranten på Bygdøy allé ble slått konkurs i februar etter store økonomiske vanskeligheter.

Nå har utleierne begjært også morselskapet, selskapet som også eier den aller første restauranten – på Grünerløkka, konkurs.

– Har gått inn med mer enn nok

Investor og gründer Jan Vardøen var helt sentral bak etableringen av den amerikanskinspirerte The Nighthawk Diner. Lenge før kjedebutikkene og hurtigmatkjedene oppdaget den da hippe bydelen i Oslo, bygget den tidligere trebåtbyggeren Vardøen nærmest egenhendig bar for bar nedover trikkegaten Thorvald Meyers gate sammen med et knippe kompanjonger.

I en sms skriver Vardøen at han ikke var klar over at restauranten nå er begjært konkurs. Han skriver videre at han er «litt ute av den dansen», at Nighthawk lever videre under nye drivere og at han «prøver bare å redde det som reddes kan».

– Er du villig til å gå inn med mer?

– Har gått inn med mer enn nok, svarer Vardøen.

Det har ikke lykkes DN å få tak hverken i kontaktperson i Urei-A eller daglig leder i Nighthawk Diner.

Fikk en hjelpende hånd i februar

På The Nighthawk Diner får man servert amerikanske retter som burgere, digre french fries, sandwicher, milkshaker, egg, pølser og bacon i en klassisk «American diner». Jan Vardøen eier fortsatt 18 prosent av selskapet.

Restauranten på Grünerløkka har slitt lenge, og flere ganger er egenkapitalen utradert før nye penger er blitt skutt inn i selskapet. I februar fortalte Vardøen at restauranten sto i fare for å måtte lukke dørene for godt. I siste liten fikk han napp hos en ikke navngitt investor, som skjøt inn penger. Summen var ikke kjent, men skal ikke ha vært «enorm», ifølge Vardøen.

I 2017 fikk The Nighthawk Diner as et resultat på 338.000 kroner før skatt av en omsetning på 23 millioner kroner. Egenkapitalen var krympet til under en million kroner. Regnskapet for 2017 viser at selskapet har gitt et lån på fem millioner kroner til datterselskapet som sto bak restauranten på Bygdøy allé.

Selskapet har også flere titall betalingsanmerkninger, inkassosaker og uoppgjorte krav. Beløpene er imidlertid små, og utgjør totalt 316.000 kroner.

Pizzasuksess

I februar sa Vardøen til DN at han venter en korreksjon i det norske restaurantmarkedet og venter alt fra eierskifter, fusjoner og konkurser fremover. Selv er han i fullt sving med å etablere flere nye restauranter.

I mai skal det åpnes to nye Villa Paradiso-restauranter: En i Grensen i Oslo sentrum på det gamle Mona Lisa-huset og en i Fredrikstad.

I 2017 solgte Vardøen og to av hans kolleger deler av livsverket Villa Paradiso for 100 millioner kroner. De sitter fortsatt på 40 prosent av aksjene. Og ifølge Vardøen går pizzarestaurantene fremdeles så det suser.

– Det går bare en vei og det er oppover. Den går som ei klokke hele tiden, sa han til DN tidligere i år.

Gjennom selskapet Dilligaf Holding har han også store eierposter i cocktailbaren Bar Boca, ølbulen Grünerløkka Brygghus og baren Aku Aku. Disse stedene går enten i null eller i pluss. Ingen underskudd, ifølge Vardøen.

«Dilligaf» står for øvrig for «Does it look like I give a fuck?».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.