I april skrev DN at eiendomsselskapet Urei-A, som er eid av et kobbel av privatinvestorer, hadde begjært The Nighthawk Diner as konkurs.

Nå er selskapet slått konkurs.

Begjært konkurs av utleier

The Nighthawk Diner, som ble etablert av investor og gründer Jan Vardøen, har lenge drevet to restauranter i Oslo. I februar ble restauranten på Bygdøy allé slått konkurs etter store økonomiske vanskeligheter. Nå er også morselskapet, som eier den aller første restauranten på Grünerløkka, konkurs.

Det var utleieren Urei-A, som leide ut lokalene på Bygdøy allé, som begjærte selskapet konkurs.

Det lyktes ikke umiddelbart DN å få en kommentar fra The Nighthawk Diners daglige leder Timon Page, men han bekreftet senere på torsdag at innmaten av selskapet var solgt for 1,5 millioner kroner tidligere i år.

Utradert egenkapital

På The Nighthawk Diner fikk man servert amerikanske retter som burgere, digre french fries, sandwicher, milkshaker, egg, pølser og bacon i en klassisk «American diner». Den tidligere båtbyggeren Jan Vardøen var helt sentral bak etableringen av den amerikanskinspirerte restauranten.

Han eier fremdeles 18 prosent av selskapet.

Restauranten på Grünerløkka har slitt lenge, og flere ganger er egenkapitalen utradert før nye penger er blitt skutt inn i selskapet. I februar fortalte Vardøen at restauranten sto i fare for å måtte lukke dørene for godt. I siste liten fikk han napp hos en ikke navngitt investor, som skjøt inn penger. Summen var ikke kjent, men skal ikke ha vært «enorm», ifølge Vardøen.

I 2017 fikk The Nighthawk Diner as et resultat på 338.000 kroner før skatt av en omsetning på 23 millioner kroner. Egenkapitalen var krympet til under en million kroner. Regnskapet for 2017 viser at selskapet har gitt et lån på fem millioner kroner til datterselskapet som sto bak restauranten på Bygdøy allé.

Selskapet har også flere titall betalingsanmerkninger, inkassosaker og uoppgjorte krav. Beløpene er imidlertid små, og utgjør totalt 316.000 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.