Pengene fortsetter å renne inn for langrennsdronningen Therese Johaug.

Siden 2014 har Johaug tjent om lag 36,8 millioner kroner før skatt gjennom sitt investeringsselskap Setra as. I fjor dro skistjernen inn 7,3 millioner kroner før skatt.

Det fremgår av det ferske årsregnskapet som nå er levert til Brønnøysundregistret.

Inntektene i 2019 endte på 5,4 millioner kroner, med et driftsresultat på 5,2 millioner kroner. Av årsregnskapet fremgår det at Johaug har nesten 16 millioner kroner i banken. Egenkapitalen ved utgangen av fjoråret var på 34,3 millioner kroner.

Resultatet før skatt i 2019 er en ny rekord for Johaug, om man ser bort fra engangsgevinsten i 2017. Da tjente hun 14,7 millioner kroner før skatt, men det var salget av Active Brands til oppkjøpsfondet FSN Capital, som stod for mesteparten av overskuddet. Ser man bort fra de rundt 11 millioner kronene Johaug fikk for salget, ville hun da sittet igjen med et resultat før skatt på rundt 3,5 millioner kroner.

I 2019 mottok Johaug, som er eneste eier i Setra as, et utbytte på 1,76 millioner kroner gjennom eierskap i Lillesetra as og Champion Holdco as, fremgår det av årsregnskapet.

Johaug hadde i 2018 en ligningsformue på 49,2 millioner kroner.

Det var Finansavisen som omtalte saken først.

Økte resultatet med én mill

Sammenlignet med 2018 økte resultatet før skatt med omtrent én million kroner for Johaug, som i 2018 var tilbake i skisporet etter å ha sonet en 18 måneder lang utestengelse.

Utestengelsen kom som kjent etter at Johaug ble dømt for brudd på dopingreglene, og hun gikk glipp av blant annet vinter-OL i Sør-Korea.

I 2020 deltok hun på Impossible Games, som ble arrangert i stedet for Bislett Games. Etter å ha løpt 10.000-meteren til nytt årsbeste i verden, har hun dermed oppfylt kravet til VM i friidrett i 2021.

Johaug har ti VM-gull på CVen, som også inkluderer tre Tour de Ski-triumfer, ett OL-gull og en rekke Norges- og juniormesterskapsseire.

DN har fredag formiddag ikke lyktes med å få en kommentar fra Johaugs manager Jørn Ernst.

Solgte Active Brands

I august i fjor omtalte DN at Active Brands økte omsetningen med 74 millioner kroner i 2018, til 967 millioner kroner. I 2018 tjente selskapet 71 millioner kroner før skatt, ned fra 87 millioner kroner året før.

Active Brands driver salget av klesmerker som Kari Traa, Bjørn Dæhlie, Johaug og flere andre merkevarer. Selskapet ble i 2017 kjøpt opp av FSN Capital, i en transaksjon som skal ha vært på én milliard kroner.

Johaug takket da Active Brands for støtten gjennom den vanskelig tiden, og reinvesterte – i likhet med Kari Traa og Bjørn Dæhlie – i selskapet.

– Jeg setter stor pris på at FSN nå ønsker å bygge videre på dette og gleder meg veldig til veien videre, sa hun til DN da.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.