Forrige vinter var langrennsløperen Therese Johaug tilbake i verdenscupsirkuset etter å ha sonet dopingdommen på 18 måneder. Under vinterens verdensmesterskap i Seefeld i Østerrike dro hun med seg tre gullmedaljer og en sølvmedalje. Men det er ikke bare i sporet det går godt for langrennsdronningen.

I 2017 hadde Therese Johaug en ligningsformue på 36,7 millioner kroner. Pengene strømmet inn selv om dopingdommen gjorde at hun gikk glipp av premiepenger, bonuser fra sponsorer, og hadde større utgifter enn vanlig til eget team og satsing.

Resultatet før skatt i fjor endte på 6,2 millioner kroner, mot 14,7 millioner året før.

– 2018/2019-sesongen var formidabelt bra. Det utløser en del premiepenger og bonuser, sier Johaugs manager Jørn Ernst til nettavisen E24, som også omtaler saken fredag.

Hovedårsaken til det høye resultatet i 2017 var et utbytte på nesten 11 millioner kroner gjennom eierskapet hennes i Lillesetra og Champion Holdco. I 2018 var tilsvarende utbytte på 1,5 millioner.

Det betyr Therese Johaugs heleide selskap Setra as har tjent over 20 millioner i løpet av 2017 og 2018, ifølge det nylig avlagte årsregnskapet.

Ved siden av å gå fort på ski, har hun også startet opp kleskolleksjonen «Johaug.» Det begynte med salg av hansker og votter. Senere er sortimentet utvidet til også å gjelde treningsklær, fritidsklær, ullundertøy og fritidstøy.

Til tross for et lavere resultat før skatt hadde Therese Johaug en omsetningsvekst på nesten ni prosent i 2018 og økte driftsresultatet med nesten 1 million kroner.

Dagens Næringsliv har vært i kontakt med Johaugs manager, Jørn Ernst som kan fortelle at hverken han eller Therese Johaug ønsker å gi noen ytterligere kommentarer til det nylig avlagte årsregnskapet.

Fischer-importør nær doblet resultatet etter knallvinter (DN+) dnPlus

Ble kjøpt opp av FSN Capital

I fjor skrev DN at Johaug er en av flere profilerte idrettsutøvere som eier aksjer i selskapet Active Brands, som blant annet selger kleskolleksjonen «Johaug».

Active Brands ble i 2017 kjøpt opp av FSN Capital, i en transaksjon som skal ha vært på én milliard kroner, og finansinntektene kommer trolig fra gevinsten fra salget.

Johaug takket da Active Brands for støtten gjennom den vanskelig tiden, og reinvesterte – i likhet med Kari Traa og Bjørn Dæhlie – i selskapet.

– Jeg setter stor pris på at FSN nå ønsker å bygge videre på dette og gleder meg veldig til veien videre, sa hun til DN da.

Kjøpte villa for 18,8 millioner

Johaug kjøpte sommeren 2017 en større enebolig i Holmenkollveien for 18,8 millioner kroner. Eneboligen ble av Privatmegleren Dyve & Partners betegnet som en «Påkostet praktvilla med majestetisk utsikt», og ligger drøye 20 minutter i gangavstand unna skianlegget på Holmenkollen.

Johaugs enebolig, som ble bygget i 1991, har primærrom på 264 kvadratmeter og et bruttoareal på 400 kvadratmeter. Den er «usedvanlig innholdsrik» med «majestetisk utsikt over byen og fjorden», ifølge megleren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.