Det er Reuters som melder om søksmålet onsdag.

Thomas Borgen og de tidligere bank-toppene anklages i søksmålet for alvorlige forhold, ifølge Reuters:

  • Investorbedrageri
  • Utstrakt hvitvasking
  • Å ha skjult hvitvaskingen, og slik ha blåst opp aksjeverdien i selskapet

Saksøkeren skal være et New York-basert pensjonsfond som eier aksjer i banken.

- Vi har ingen kommentarer til dette på nåværende tidspunkt, da vi ikke har mottatt noe søksmål mod banken. Vi er kun blitt gjort kjent med dette gjennom mediene, skriver Danske Banks pressesjef Kenni Leth til DN.

Reuters melder at søksmålet er innlevert til en amerikansk domstol i New York.

Fire banktopper

Søksmålet retter seg både mot Danske Bank, den norske toppsjefen gjennom flere år Thomas Borgen som gikk av i september, tidligere styreleder Ole Andersen og to tidligere finansdirektører.

Les hva Thomas Borgen sa da han gikk av: Danske Bank-sjefen angrer på at han ikke undersøkte mer dn+

Borgen annonserte at han ville gå av som toppsjef i september, samme dag som banken fremla en granskningsrapport som viste at hele 200 milliarder euro gikk gjennom Danske Banks Estland-filial i årene 2007-2015, hvorav mesteparten var mistenkelige. Skandalen hadde da blitt brettet ut lag for lag i over et år i den danske avisen Berlingske og i britiske Financial Times. Pengene skal ha kommet fra personer basert i Moldovia, Aserbadjan, Ukraina og Russland.

Nylig ble det klart at Danske Bank er siktet for hvitvasking av SØIK, Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, det danske svaret på Økokrim.

I tillegg etterforskes saken av myndigheter i USA, og av finanstilsyn i flere land. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik eksploderte saken i september:
- Her kommer det til å komme mye mer, sier DNs kommentator Bård Bjerkholt.
01:28
Publisert: