Det er gått snart tre uker siden den britiske reisegiganten Thomas Cook meldte seg konkurs og hundretusener av reisende strandet på ferie. Allerede dagen etter var den nordiske virksomheten – som heter Ving i Norge og Sverige – i luften igjen takket være bankene og konkursforvalteren i London.

DN erfarer at den svenske investeringsbanken Carnegie er hyret inn av ledelsen i den nordiske virksomheten Thomas Cook Northern Europe (TCNE) for å få flere budgivere frem i lyset.

En avklaring er ventet i løpet av de neste ukene.

«Har flere interesserte»

Kommunikasjonssjef Fredrik Henriksson i TCNE sier prosessen er kommet langt.

– Vi har flere interesserte, potensielle kjøpere av den nordiske virksomheten, og vi har satt i gang en salgsprosess som vi regner med skal gå kjapt, sier han.

Han vil ikke kommentere DNs opplysninger om at Carnegie har kontaktet flere potensielle kjøpere, både blant oppkjøpsfond, konglomerater og industrielle aktører.

En aktør med innsikt i prosessen sier det ikke er ventet en avklaring «de nærmeste dagene», men derimot er det sannsynlig innen uker.

Henriksson sier generelt:

– Vi samarbeider med en velrenommert finansiell rådgiver. Jeg kan ikke gå inn på bud, interessenter eller tidsplan. Vårt hovedfokus er å fortsette den lønnsomme virksomheten, by gjestene våre på de beste ukene de har i løpet av året, og i løpet av kort tid få nye eiere.

DNB er tett på saken

Under Thomas Cook-konkursen ble oppkjøpsfondet Triton igjen koblet som mulig kjøper, etter at de ga et bud på den nordiske virksomheten.

På spørsmål om Triton fortsatt er interessert, sa deres kommunikasjonssjef:

– Det kan jeg ikke kommentere.

– Når hadde dere sist kontakt med Thomas Cook?

– Det kan jeg ikke kommentere.

– Hva er grunnen til at dere er interessert i disse selskapene?

– Vi går ikke nærmere inn på grunnen til vår interesse. Vi eier allerede Sunweb, sier Fredrik Hazén.

I juni i år kjøpte Triton opp Corendon Group, en ledende turoperatør i Belgia og Nederland. Kjøpet ble gjort gjennom turoperatøren Sunweb Group, som Triton allerede eier.

DNB er stor långiver til konkursrammede Thomas Cook og hovedbankforbindelse for den nordiske virksomheten. For to uker siden skrev DN at banken var forberedt på å bli eier i en kort periode, om nødvendig.

Om prosessen i dag, sier kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide:

– Vi en del av de prosessene og forhandlingene som pågår, men det er selskapet selv som leder arbeidet, og som eventuelt må si noe om fremdrift og resultater.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meretes utvalgte: Moden soppvin fra Jura
En klassisk rødvin fra Jura er perfekt til sopp.
01:48
Publisert: