Flere tidligere ansatte ved Danske Banks estiske filial mistenkes for å ulovlig ha mottatt kontanter for å hjelpe kriminelle med å videreføre mistenkelige milliarder i pengestrømmer gjennom banken, skriver den danske avisen Berlingske.

Det var i september i år at ble det klart at inntil 2000 milliarder kroner er hvitvasket i åtte år gjennom filialen i Estland.

Allerede da ble det kjent at Danske Bank hadde politianmeldt åtte tidligere Danske Bank-ansatte i Estland. Berlingske skriver fredag at den har opplysninger om at det i Danske Banks egen granskning av hvitvaskingen ble funnet spor av at flere av de åtte som ble politianmeldt løpende har satt inn store og mistenkelige kontantbeløp på deres egne kontoer i banken. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.