DN snakket med tillitsvalgt for El- og It-forbundet Esben Smistad etter allmøtet i Telenors lokaler på Fornebu tirsdag morgen.

Smistad legger ikke skjul på at det er en tung dag for mange av de ansatte i Telenor Norge.

– Det er klart at det er en trykket stemning. Det er mange ansatte som er fortvilet, som er veldig overrasket over dagens nyhet.

– Kom det veldig brått på?

– For de ansatte i Telenor Norge kom dette som et sjokk.

– Hva tenker du om redegjørelsen dere fikk fra ledelsen nå?

– Ingen kommentar.

– Hva blir viktig for de ansatte videre?

– Det som er viktig nå er at man får ro, tid til å fordøye det som har skjedd. Vi må se hvordan organisasjonen setter seg, og så må vi gjøre som Telenor-ansatte er flinke til – brette opp ermene og legge ned en innsats.

Smistad sier at de ansatte enda ikke har hilst på den nye sjefen, Petter-Børre Furberg.

– Vi kjenner fungerende sjef, Bjørn Ivar Moen, godt.

– Nå valgte Berit Svendsen å gå av. Kan du si litt mer hvordan de ansatte i Telenor Norge har oppfattet henne som sjef?

– Vår opplevelse er at Berit Svendsen som leder av Telenor Norge hadde evnen til å motivere ansatte, få ansatte til å legge inn det ekstra giret de ikke visste at de hadde, og overbevise alle om at vi var på rett vei.

– Ledelsen sier at Svendsen fikk tilbud om å bli styreleder i Telenor Norge og fortsette som Skandinavia-sjef, i tillegg til andre tilbud. Er du overrrasket over at hun likevel valgte å trekke seg?

– Ingen kommentar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Jeg gjør så godt jeg kan, i hvert fall
Sigve Brekke om ledelse, innovasjon og Berit Svendsen.
01:40
Publisert: