Bitcoinprisen var onsdag på sitt laveste nivå siden november i fjor.

Hackingen av den sørkoreanske børsen Coinrail har fått skylden for den siste nedgangen i kryptovalutamarkedet.

Men ifølge bransjen er mer naturlige forklaringer at det er langt flere som vedder på kursfall, dårligere tekniske indikatorer og det faktum at «ingen nyheter er dårlige nyheter» for kryptomarkedet, skriver Marketwatch.

Vedder mot bitcoin

– Vi shorter det som gale for øyeblikket, sier Tim Enneking, sjef i Crypto Asset Management til Marketwatch om bitcoin.

Å shorte betyr å vedde på et kursfall.

Enneking er usikker på hvor langt bitcoin kan falle.

– Personlig tror jeg ikke vi ser noe under 5000 dollar. Men mine forvaltere tror bunnen er 3000, kanskje til og med 1000, sier han.

Én bitcoin koster torsdag 6500 dollar. Ifølge en av forvalterne Marketwatch har snakket med kan fallet fra 9000 dollar til dagens pris utelukkende skyldes shortsalg.

Feilet på det tekniske

Det seneste fallet i bitcoinprisen begynte tidlig i mai da den ikke klarte å bryte igjennom den psykologiske grensen på 10.000 dollar. Det betydde at den brøt med sitt såkalte 200 dagers glidende gjennomsnitt. Et 200 dagers glidende gjennomsnitt er ganske enkelt et mål på hvordan en aksje eller valuta har endret seg over en periode på 200 dager.

En slik måling viser de store trendene fremfor små, daglige endringer, og blir gjerne brukt av analytikere som mål for momentum i verdipapirer.

I takt med at bitcoin på kort tid raste ned fra toppen på 20.000 dollar i desember har også nyhetsstrømmen om den digitale valutaen dabbet av.

– Det store for meg er fraværet av positive nyheter. Vi har ikke sett noen store institusjoner putte inn penger for å gi markedet oppsvinget det trenger, sier Matt Hougan, sjef for global research i Bitwise Asset Management til Marketwatch.(Vilkår)

- To modeller falt i havet og tre ble sendt til pumping
Ronnie Ottem lever av å lage fester for andre. Her er festfikserens beste råd for å lage den perfekte sommerfesten.
01:38
Publisert: