Konsernsjef Tine Wollebekk har sagt opp sin stilling i forbrukslånsbanken Bank Norwegian.

Wollebekk har en oppsigelsestid på seks måneder. Hun vil forbli konsernsjef i denne perioden og fortsette å støtte styret i Norwegian Finans Holding når det gjelder budet Nordax Bank offentliggjorde 3. mai 2021, melder styret mandag morgen.

Wollebekk blir ny administrerende direktør i den svenske forbruksbanken Avida Finans.

Blir ny toppsjef i Avida Finans

– Tine har i fire år ledet selskapet gjennom fortsatt vekst og etterlater seg en sterk Bank Norwegian med en ledende markedsposisjon og bransjens beste driftsplattform, samt sterk lønnsomhet og kapitalisering. Jeg vil takke Tine for hennes harde arbeid og ønsker henne alt godt i den nye stillingen, sier Klaus-Anders Nysteen, styreleder i Norwegian Finans Holding og Bank Norwegian, i en pressemelding.

– Tine har gjort en flott jobb for banken. Banken har styrket seg gjennom årene hun har vært sjef, og vi er glade og takknemlige for tiden hun har vært her. Vi ønsker henne selvfølgelig lykke til i ny jobb og med de nye mulighetene, sier Nysteen til DN.

Han sier at prosessen for å finne en etterfølger starter nå.

– Jeg ser frem til å begynne i den nye stillingen, men vil virkelig savne alle mine fantastiske kolleger i Bank Norwegian. Vi har startet vår neste ekspansjonsreise i Europa, banken er utmerket posisjonert, og den neste konsernsjefen vil overta en sterk bank med et strålende team i en veldig spennende tid, sier konsernsjef Tine Wollebekk i meldingen.

Styreleder: Ikke sammenheng med bud fra svensk bank

I begynnelsen av mars slo det ned som en bombe i markedet da den svenske banken Nordax varslet at den ville kjøpe Bank Norwegian for 17,8 milliarder kroner. Imidlertid mente både markedet og Bank Norwegian-styret at budet var for lavt.

Så, i mai, kom Nordax med et forhøyet bud på 100 kroner per aksje. DN skrev da at forbrukslånsbankens sjette største aksjonær Egil Stenshagens Stenshagen Invest heller ikke var fornøyd med det økte budet.

– Har Wollebekks beslutning om å gå av noe med budet fra Nordax å gjøre?

– Nei, det har egentlig ikke det, Tine er veldig klar på det selv. Hun sier at det nå kom en mulighet som hun ønsker å forfølge etter fire år i banken. Det at hun nå går videre må vi bare respektere og akseptere, sier Nysteen.

– Føler Wollebekk selv at hun ikke er den rette for å lede banken videre?

– Nei, hun var selv veldig beveget i dag når vi snakket sammen om dette. Jeg tror hun har veldig mange sterke relasjoner og gode venner i Bank Norwegian, sier han.

– Alle slike prosesser er veldig krevende for enhver organisasjon. Jeg er bare full av lovord for alt Tine har gjort.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.