Gjenbruksappen Tise henter 200 millioner kroner i fersk kapitalinnhentingsrunde. Det er knapt et år siden det norske selskapet med gründer og administrerende direktør Eirik Rime i spissen hentet 90 millioner kroner.

Sammen med de eksisterende investorene Luxor Capital og VNV Global kommer også tre nye investorer inn på eiersiden etter den nye runden. Disse er Bring Ventures, Ebay Ventures og det norske statseide investeringsselskapet Nysnø.

Rime opplyser at de nye pengene skal brukes til å oppnå lønnsomhet, og at de nå ser på muligheten til å vokse utover Norden.

– Med disse pengene ønsker vi å nå profitabilitet. Pengene vil brukes til å styrking av teamet ytterligere. Samtidig styrker vi ytterligere vår posisjon i de nordiske markedene, og vil ta et viktig skritt mot å hjelpe en enda større del av befolkningen her til å se de store fordelene med å kjøpe brukt i stedet for nytt. Vi ser også frem til å se hvilke muligheter som finnes for videre vekst utover Norden, sier Rime.

Selv om det knapt er ett år siden sist de hentet fersk kapital sier Rime at selskapet går etter prinsippet «hent når du kan, ikke når du må».

– Selskapet har fortsatt igjen en del av pengene som ble hentet i fjor sommer, men det vi har brukt har gått til vekst i Norden, og til å bygge team.

Gründerne Rime og Axel Franck Næss møttes da de studerte på NTNU i Trondheim, og stiftet selskapet som skulle bli Tise allerede i 2014. I 2016 ble mobilappen «Tise» ble lansert, en applikasjon hvor brukerne kan handle brukte klær og møbler fra hverandre digitalt. Med skuespiller og designer Jenny Skavlan på laget, vokste appen raskt.

Den norske bruktklærappen Tise henter penger og verdsettes til nær en halv milliard kroner dnPlus

Taper fortsatt penger

Da selskapet hentet penger i fjor ble Tise verdsatt til 490 millioner kroner. Rime vil imidlertid ikke fortelle hva verdsettelsen av selskapet endte på denne gangen, men sier at «det var en fin oppgang fra sist sommer».

I disse dager nærmer det seg også offentliggjøring av selskapets årsregnskap for 2021, men Rime er noe hemmelighetsfull rundt hva tallene vil vise.

– Jeg kan si at inntektene har mer enn doblet seg siden 2020. Vi gjorde ganske store markedsinvesteringer i Norden i 2021, så kostnadene har også vokst betydelig, forteller Rime.

I 2020 omsatte Tise for 20,2 millioner, samtidig hadde selskapet et underskudd på 10,3 millioner kroner. Rime legger til at kostnadene vokste mer enn inntektene til selskapet i fjor.

– Så resultatet ender til slutt en del mer i minus enn i 2020.

Ifølge Rime har Tise mer enn 2,5 millioner registrerte brukere og over 150.000 daglige brukere over hele Norden.

Merker endring i bransjen

Etter historiske lave renter og en ekspansiv pengepolitikk under pandemien, fulgte en krig på det europeiske kontinent, glohet inflasjon og raske rentehevinger fra verdens sentralbanker. Samtidig løper både energi- og flere råvarepriser nærmest løpsk.

Dette har først til store svingninger og fall ved verdens børser, og særlig vekst- og teknologiselskaper er blitt hardt rammet av den urolige markedssituasjonen. Tidligere har DN skrevet at makrobildet også ser ut til å påvirke det unoterte markedet og tilgangen til risikokapital.

Rime påpeker selv at han merker en endring blant investorene:

– Vi har merket dette primært i form av et skifte i mentalitet hos investerer der det har gått fra «Growth at all cost» til profitabilitet. Dette har vi måtte tilpasse oss, og har allerede startet med å ta en del grep som vi tror vil føre oss raskere mot break-even, sier Rime.

Nye investorer på laget

I tillegg til at allerede eksisterende investorer bidrar i runden, får Tise altså tre nye investorer på eiersiden etter kapitalinnhentingsrunden.

Det ene av de nye investorene er Ebay Ventures, Ebays eget investeringsselskap som gjør investeringer i venturesegmentet – altså selskaper i vekstfasen. Ebay er en av verdens ledende markedsplasser med 142 millioner daglig aktive brukere.

I tillegg kom det norske statseide klimainvesteringsselskapet Nysnø og Bring Ventures, inn på eiersiden. Bring er en del av Posten Norge-konsernet, en av Nordens største logistikkaktører, og Bring Ventures har tidligere investert i start-ups som Kavall, Wanda, Elonroad og Two.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.