Det norsk-britiske hedgefondet Titan Opportunities i London – med investor Fredrik Halvorsen i Ubon Partners som største investor – har lagt bak seg en svak periode.

Fondets avkastning ble på minus 20,3 prosent bare i august i år, ifølge en oversikt fra Hedgenordic. Så langt i år er fondet ned 20,9 prosent og siste tolv måneder er avkastningen minus hele 44,5 prosent.

Westeren, som leder fondet, har ikke svart på DNs henvendelser om fondets utvikling.

Etter det dramatiske fallet i fondet i 2018 uttalte Titan-forvalteren til DN:

– Det var en perfekt storm i fjerde kvartal 2018 med fall i oljepris, aksjer og kredittpapirer.

Han forvalter fondet med et lite team i lokaler ved finansdistriktet Mayfair i London.

– Vi er bra posisjonert for en oppgang når energi- og shippingsektorene kommer tilbake, sa Westeren i februar i år.

Slik har det foreløpig ikke gått.

Sluttet hos Fredriksen

Westeren sluttet for snart fire år siden som én av skipsreder John Fredriksens mest sentrale medarbeidere. Avskjeden var ikke av det lykkelig slaget og Fredriksen og Westeren har kranglet om en bonusutbetaling som Westeren tilslutt vant.

Noen måneder etter avskjeden var han klar til å starte hedgefond sammen med Fredrik Halvorsen, som også gjorde kometkarriere tidlig på 2000-tallet hos Fredriksen og senere har bygget opp flere internasjonale it-selskaper. Sommeren 2016 ble Titan-fondet startet opp med litt over 47 millioner dollar (390 millioner kroner med daværende valutakurs) i kapital og det meste var Halvorsens egne penger.

Brenner seg på Borr

Fondet har hatt én av de største investeringene i riggselskapet Borr Drilling, startet opp av London-investor Tor Olav Trøim, som også var høyre hånd for Fredriksen frem til de to brøt forbindelsene i 2014. Borr Drilling ble grunnlagt i 2016 og notert på børsen året etter.

Titan har vært blant aksjonærene i Borr siden starten og fikk først en stor verdiøkning. Siden har riggselskapet hatt det tøft i et utfordrende marked. Borr har falt 13 prosent bare siste uken og er ned hele 95 prosent siste år.

Westeren har tidligere sagt at målet var å få inn mellom 200 og 250 millioner dollar fra investorer til hedgefondet. For ett og et halvt år siden var fondet på litt under 90 millioner dollar. Titan Opportunities Fund er nå ned 4,4 prosent siden starten i juni 2016, ifølge Hedgenordic.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.