– Familien har fått grundig veiledning fra politiets fagmiljøer på dette området. Med tanke på at vi har fått et såpass entydig råd har det vært vanskelig å tenke seg at man skulle agere i strid med det rådet.

Det sier Svein Holden, bistandsadvokaten til eiendomsmilliardær Tom Hagen og hans antatt bortførte kone Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, på en pressekonferanse onsdag.

Holden sier at det er klart det har vært særdeles krevende å fatte beslutningen om ikke å betale løsepenger.

Anne-Elisabeth Falkevik (innfelt) og Tom Hagen.
Anne-Elisabeth Falkevik (innfelt) og Tom Hagen. (Foto: Johnny Syversen)

– Det er ingen tvil om at familien opplever bortføringen av Anne-Elisabeth som en grusom og umenneskelig handling. For familien har det vært utrolig krevende og utmattende å være i en slik situasjon i så lang tid, sier han.

Endevendt sine liv for motiver

På spørsmål om hva slags mulige motiv de antatte kidnapperne kan ha hatt, svarer Holden følgende:

– Mine klienter har endevendt sine liv med tanke på å lete etter mulige motiv og personer som kan ha en rolle i dette, og alt dette er naturligvis formidlet til politiet.

Holden sier videre at de håper dagens offentliggjøring gjør at de kommer i kontakt med Hagen slik at de kan starten prosess for å få henne hjem til familien.

– Dersom vi får det (løsepenger red.anm.) er vi innstilt på å gå igjennom en prosess for å få henne tilbake, sier han.

Løsepenger i kryptovaluta

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) skal angivelig ha blitt kidnappet fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog i månedsskiftet 31. oktober. I eneboligen ble det funnet et brev som gjorde at politiet mener de står over for en kidnapping.

Det er nå gått 71 dager siden man sist hadde en livstegn fra Falkevik Hagen.

Politiets opplyste under onsdagens pressekonferanse at de antatte gjerningsmennene har fremmet et betydelig krav om løsepenger, og at de har kommet med alvorlige trusler om hva som vil skje dersom dette kravet ikke innfris.

– Politiet har gitt familien en klar anbefaling om å ikke innfri kravet slik saken står nå, og familien har valgt å følge dette rådet, sier Holden.

– Har familien en vurdering av hva som er motivet?, lød et av spørsmålene fra pressekonferansen.

– Dette er en uforståelig handling og vi forstår at politiets hovedteori er at handlingen har et rent økonomisk motiv, og vi har ingen innvendinger mot den synsvinkelen, sier Holden.

Kravet som er fremstilt er ifølge VG på ni millioner kroner og de angivelige gjerningsmennene vil ha dette utbetalt i kryptovalutaen Monero.

Har sendt ut nasjonalt varsel

I kjølvannet av kidnappingssaken har politiet sendt ut en nasjonalt varsel. Det sa politiinspektør Thomas Brøske i Felles enhet for etterretning og etterforskning på en pressekonferanse onsdag formiddag.

Han mener bortføringen virker profesjonelt gjennomført og utelukker ikke at noe lignende kan skje med andre. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meretes utvalgte: Enestående hvitt burgunderkjøp.
01:43
Publisert: