Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, konen til milliardær Tom Hagen, har vært savnet siden 31. oktober. Politiets hovedteori er at hun ble bortført fra parets eget hjem på Fjellhamar i Lørenskog.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har vært savnet siden 31. oktober i fjor. Hun bodde i dette svarte og hvite huset på Fjellhamar i Lørenskog sammen med sin mann, milliardæren Tom Hagen som er en av Norges rikeste menn.
Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har vært savnet siden 31. oktober i fjor. Hun bodde i dette svarte og hvite huset på Fjellhamar i Lørenskog sammen med sin mann, milliardæren Tom Hagen som er en av Norges rikeste menn. (Foto: Tore Meek/NTB Scanpix og Privat via Politiet)

De antatte gisseltakerne krever ifølge VG ni millioner euro utbetalt i kryptovalutaen Monero. 71 dager er gått og det er ikke mottatt et eneste livstegn fra Falkevik Hagen.

Viser frem video

Torsdag 11:00 holder politiet sin andre pressekonferanse i bortføringssaken.

Politiinspektør Tommy Brøske sier at politiet ble varslet samme dag som Anne-Elisabeth Falkevik Hagen skal ha blitt bortført. Brøske gjentar at det fortsatt ikke er noen mistenkte.

Deretter viser politiet en video av en person som går forbi arbeidsplassen til Tom Hagen ved Futurum-bygget på Rasta. Personen gikk klokken 07:36 den 31. oktober først forbi bygget en gang før vedkommende snudde og gikk tilbake. 24 minutter senere viser en video at en syklist passerer en person på samme vei.

Bildene viser personer som beveger seg utenfor gjerdet av bygget. Det viser først en person som 31. oktober klokken 07:36, dagen det antas at Anne-Elisabeth Falkevik Hagen ble bortført, passerte utenfor bygget og snur og går tilbake. 24 min etter det kommer det en person gående utenfor gjerdet som så blir passert av en syklist.
Bildene viser personer som beveger seg utenfor gjerdet av bygget. Det viser først en person som 31. oktober klokken 07:36, dagen det antas at Anne-Elisabeth Falkevik Hagen ble bortført, passerte utenfor bygget og snur og går tilbake. 24 min etter det kommer det en person gående utenfor gjerdet som så blir passert av en syklist. (Foto: Politiet)

Politiet ønsker å komme i kontakt med disse tre personene.

Politiinspektør Tommy Brøske utelukker ikke at gjerningsmennene kan ha drevet med kontraspaning utenfor arbeidsplassen til Tom Hagen og andre familiemedlemmer samme dag som Falkevig Hagen angivelig skal ha blitt bortført.

IDagens Næringslivs papirutgave torsdag 10. januar står det at politiet ble varslet om kidnappingen «flere dager etterpå». Det er ikke riktig. Det korrekte er at det tok en «viss tid».

Startet hundesøk

Politiet sier at de har mottatt en rekke tips etter de onsdag offentliggjorde bortføringen.

– Vi har siden i går mottatt over 100 tips, sier Tommy Brøske.

Ifølge VG har politiet også startet hundesøk i områder rundt huset på Fjellhamar. Dette skal ikke ha vært mulig før offentliggjøringen av saken på grunn av trusler mot Hagens liv.

På pressekonferansen bekrefter politiet at de har gjort kriminaltekniske undersøkelser i ekteparets bolig, og at det er sikret spor, men vil ikke utdype ytterligere.

– Jeg kan naturlig nok ikke kommentere innholdet i disse tipsene, men flere kan virke interessante, og krever videre oppfølging, sier Brøske.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hvor snille er egentlig topplederne? DN var til stede under NHO-middagen for å finne ut hvor snille topplederne er
01:53
Publisert: