BPolitimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt bekreftet siktelsen på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

– Selv om Tom Hagen nå har fått status som siktet er det flere ubesvarte spørsmål, sa hun.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har vært forsvunnet siden 31. oktober 2018. Politiet etterforsket saken som en forsvinning, men endret etter hvert hovedhypotese til drap. På åstedet ble det funnet et brev med et krav om løsepenger på ni millioner euro. Pengene skulle utbetales i kryptovalutaen monero.

Rett før klokken 15.00 hadde Hagens forsvarer Svein Holden snakket med sin klient, som ikke erkjenner straffskyld.

– Han er svært preget, sier Holden til TV 2.

– Han fastholder med styrke at han ikke har noe med dette å gjøre, utdypet advokaten i et kort møte med pressen rett etter, ifølge NTB.

Tom Hagen ble pågrepet av politiet tirsdag morgen i 08.30-tiden, ifølge VG.
Tom Hagen ble pågrepet av politiet tirsdag morgen i 08.30-tiden, ifølge VG. (Foto: Johnny Syversen)

– Planlagt villedning

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er fortsatt ikke funnet. Da politiet møtte pressen fortalte politiinspektør Tommy Brøske at etterforskningen hadde lagt beslag på store ressurser, og var krevende på grunn av den angivelige motparten og løsepengeprevet.

– Politiet er av den oppfatning at det ikke har skjedd en bortføring. Det betyr at det ikke har vært en reell forhandlingsmotpart eller noen intensjon om forhandlinger. Det bærer preg av en tydelig, planlagt villedning, sa Brøske på pressekonferansen.

Politiet vil varetektsfengsle Hagen i fire uker. Han skal fremstilles for fengsling i Nordre Romerikes tingrett onsdag. Fengslingen begrunnes med fare for bevisforspillelse.

Politiet gjorde undersøkelser i Tom Hagens bolig i Sloraveien på Lørenskog tirsdag morgen.
Politiet gjorde undersøkelser i Tom Hagens bolig i Sloraveien på Lørenskog tirsdag morgen. (Foto: Aleksander Nordahl)

Pågrepet tirsdag morgen

VG meldte tidligere tirsdag at politiet pågrep milliardær og investor Tom Hagen, da han var på vei fra boligen i Sloraveien på Lørenskog til arbeidsplassen Futurum på Rasta. Avisen skrev at politiet sperret av Nordahl Griegs vei på Lørenskog med flere biler. De stanset trafikken i begge retninger, før de kjørte raskt av gårde. Hagens bil sto igjen tom.

Politiet mener Tom Hagen står bak forsvinningen av kona Anne-Elisabeth Falkevik Hagen.
Politiet mener Tom Hagen står bak forsvinningen av kona Anne-Elisabeth Falkevik Hagen. (Foto: HANDOUT/AFP/NTB Scanpix)

Politiet sperret av Hagens bolig på Lørenskog, og har gjort undersøkelser på investorens arbeidsplass.

– Politiet har fått tingrettens tillatelse til å gjøre ransakinger på flere steder, sa politiadvokat Åse Kjustad Eriksson på pressekonferansen.

På spørsmål fra DN om undersøkelser av Hagens forretningsvirksomhet har ledet til pågripelsen, svarte politiadvokaten ingen kommentar.

Vil ha Holden som advokat

Eriksson forteller at politiet jobber for å undersøke om flere har vært involvert i forsvinningen. Politiet har foreløpig ikke pågrepet flere personer.

– Det er det samlede bevisbildet som gjør at vi har pågrepet Tom Hagen, og mener vi har skjellig grunn til mistanke, sa hun.

Sommeren 2019 utbetalte Hagen et beløp på rundt ti millioner kroner til de angivelige kidnapperne for et livsbevis. Ifølge VG har Tom Hagen vært under hemmelig etterforskning av politiet siden i fjor sommer.

Tom Hagen ønsker at bistandsadvokaten Svein Holden utnevnes som hans forsvarsadvokat. Advokaten i kraft av rollen som bistandsadvokat også representert Anne-Elisabeth Hagen, men opplyser til NTB at han i samråd med kolleger har vurdert de etiske aspektene ved å forsvare Tom Hagen etter siktelsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.