Ifølge VG ble Tom Hagen pågrepet ved 08.30-tiden da han var på vei fra boligen i Sloraveien til arbeidsplassen Futurum på Rasta.

Kona hans Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har vært meldt savnet siden oktober 2018. Politiet etterforsket saken først som en bortføring, men endret hypotese til drap sommeren 2019.

Tom Hagen ble pågrepet tirsdag morgen klokken 08.30, ifølge VG. Bildet av Hagen er tatt i 2001.
Tom Hagen ble pågrepet tirsdag morgen klokken 08.30, ifølge VG. Bildet av Hagen er tatt i 2001. (Foto: Johnny Syversen)

VG skriver at politiet sperret av Nordahl Griegs gate på Lørenskog med flere biler. De stanset trafikken i begge retninger, før de kjørte raskt avgårde, mens Hagen bil sto igjen tom. Politiet har også sperret av Hagens bolig, ifølge avisen.

Operasjonsledelsen ved Øst politidistrikt vil ikke kommentere saken. I en pressemelding varsler de en pressekonferanse klokken 10.30 om «den siste utviklingen i Lørenskogsaken». Politiet vil ikke besvare henvendelser om saken før det.

Det var 31. oktober 2018 at Anne-Elisabeth Falkevik Hagen forsvant fra ekteparets hjem på Lørenskog. Politiet etterforsket saken i det skjulte i tre måneder, før de gikk ut offentlig og informerte om forsvinningen.

Ifølge VG har politiet etterforsket Tom Hagen i hemmelighet siden i fjor sommer. Etterforskningsledelsen fikk lov til hemmelige ransakelser og avlytting av Riksadvokaten, skriver avisen.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har vært savnet siden 31. oktober 2018. Hun giftet seg med Tom Hagen som 19-åring.
Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har vært savnet siden 31. oktober 2018. Hun giftet seg med Tom Hagen som 19-åring. (Foto: Privat via Politiet)

På åstedet ble det funnet et brev med krav om en løsepengesum på ni millioner euro utbetalt i kryptovalutaen monero. Senere ble det utbetalt ti millioner kroner for et livsbevis til de angivelige kidnapperne. Hagens bistandsadvokat Svein Holden har ikke besvart DNs henvendelser.

Hagen har slått seg opp på strømsalg og eiendomsinvesteringer. Ifølge Kapital har han en formue på 1,9 milliarder kroner og er Norges 164. rikeste person. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.