Investor Tom Hagen (70) fikk et overskudd før skatt på 229 millioner kroner i fjor, mot 189 millioner kroner i 2018. Det viser konsernregnskapet for Hagens heleide holdingselskap Holding 2 as som nylig ble innrapportert til Brønnøysundregistrene.

Omsetningen i konsernet er nokså stabil: 2,9 milliarder kroner i 2019 mot nesten tre milliarder kroner året før.

Egenkapitalen i selskapet var på vel 1,1 milliarder kroner ved årsskiftet, opp fra 992 millioner kroner året før.

Tom Hagen er siktet for drap på sin kone, Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant fra parets hjem i Lørenskog høsten 2018. Hagen nekter straffskyld og har sagt at han ikke har noe med forsvinningen å gjøre. Politiet beslagla lenge ekteparets hus, men huset ble frigitt for nesten en måned siden og forsvarer Svein Holden sa da at Hagen ville flytte hjem så fort det var mulig.

Eiendom og kraft

I Hagens konsern inngår det en rekke eiendomsselskaper. Selskapet skriver i årsberetningen at salg av et av disse eiendomsselskapene ga en bokført gevinst på vel 50 millioner kroner.

DN skrev i april at Hagen har skilt ut tomteområder i Fet kommune i egne selskaper, og at et av disse selskapene ble solgt til Bohus i fjor.

Holding 2 as driver ellers med aksjeinvesteringer og kraftsalg i Norden gjennom datterselskapet Elkraft, som Hagen eier 70 prosent av.

Som DN skrev i sommer tok Hagen i fjor ut sitt største utbytte noensinne, 70 millioner kroner, fra kraftsalgselskapet Elkraft.

Holdingselskapet skriver at koronapandemien kan medføre tap og nedgang i resultatene, men ikke av stor betydning.

Ifølge Kapital er Tom Hagen nå god for to milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.