Administrerende direktør i Zaptec, Anders Thingbø, solgte fredag rett under 1,1 millioner av sine aksjer i Zaptec gjennom sitt heleide selskap Kog Invest, fremgår det av en melding fredag kveld.

Det Euronext Growth-noterte teknologiselskapet produserer og selger ladesystemer for elbiler.

Aksjene skal ha blitt solgt for 57,84 kroner aksjen, som innebærer at Thingbø har solgt aksjer for drøyt 60 millioner kroner. Etter salget eier Thingbøs Kog Invest drøyt 1,3 millioner Zaptec-aksjer. Thingbø har også opsjoner i selskapet.

«Betaling av skatt på innløsning av opsjoner i arbeidsforhold», skriver Thingbø i en sms til DN, på spørsmål om årsaken til at han selger aksjer.

I en separat melding fremgår det at finansdirektør Kurt Østrem i Zaptec har solgt 300.000 aksjer i selskapet til kurs 57,27, gjennom sitt heleide selskap Østrem Invest. Østrem har dermed solgt aksjer for drøyt 17 millioner kroner.

Finansdirektøren eier etter salget én million kroner Zaptec-aksjer. Også han har i tillegg opsjoner i selskapet.

«Salget er begrunnet i private forhold, deriblant innløsning aksjeopsjoner og skatteforpliktelser. Men vil understreke at jeg fortsatt har 1,3 mill. aksjer og aksjeopsjoner og således er tungt involvert i Zaptec som en av de største aksjonærene fortsatt», skriver Østrem i en melding fredag kveld.

Økte omsetningen

Stavanger-baserte Zaptec la tidligere fredag frem resultater for fjerde kvartal. Selskapet økte inntektene med 144 prosent til 192,8 millioner kroner i kvartalet. Resultat før skatt endte på 28,4 millioner kroner, sammenlignet med et underskudd på 719.000 i samme kvartal året før.

Resultatet ble ikke godt mottatt på Oslo Børs. Investorene sendte Zaptec-aksjen ned en prosent fra start, og fallet tiltok utover handelsdagen. Da Børsen stengte hadde aksjen falt nær fem prosent.

Siden nyttår har Zaptec-aksjen falt rundt syv prosent.

Tror på vekst

Analytiker Carl Jørgen Flaen i meglerhuset Pareto Securities har en kjøpsanbefaling på Zaptec-aksjen, med kursmål 90 kroner – rundt 50 prosent over fredagens kurs.

I en oppdatering etter fjerdekvartalstallene legger han blant annet vekt på at Zaptecs justerte ebitda (driftsresultat før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger) kom inn 44 prosent over forventningene.

«Vi begynner dermed nå virkelig å se skalerbarheten i forretningsmodellen. Ellers har selskapet inngått nye avtaler for sin massedistribusjonsstrategi, inkludert med Elkjøp og Power,» skriver Flaen videre i oppdateringen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.