Riggselskapet Borr Drilling, der Tor Olav Trøim er blant de største aksjonærene, la torsdag morgen frem en flåteoppdatering for selskapets park av oppjekkbare borerigger.

Oppdateringen inneholdt to svært dårlige nyheter. Intensjonsavtalene for boreriggene «Skald» og «Saga» har begge blitt kansellert av kontraktsmotparten.

Borr-aksjen falt kraftig fra start torsdag morgen og var på det meste ned over 15 prosent, men hentet seg noe inn og endte ned rundt 10 prosent.

I begynnelsen av april meldte Borr Drilling at de to aktuelle riggene, «Skald» og «Saga», begge hadde inngått intensjonsavtaler med flere års varighet med en ikke navngitt operatør.

Borr-aksjen nådde en kortsiktig topp den 8. april, og har siden den gang falt over 20 prosent i verdi. Det siste året er aksjen ned rundt 40 prosent.

Ifølge en børsmelding den 26. februar eier Tor Olav Trøim og tilknyttede parter rundt 44,4 millioner Borr-aksjer, tilsvarende en eierandel på 8,34 prosent.

Kursfallet torsdag påførte dermed Trøim et papirtap på rundt 115 millioner kroner. Siden toppen i april er papirtapet på over 270 millioner kroner.

Venter klar bedring

Borr Drilling la tirsdag kveld frem sin årsrapport for 2018. Av en omsetning på 165 millioner dollar, satt Borr Drilling igjen med et underskudd før skatt på 188 millioner dollar.

– De siste månedene har vist et gjennombrudd for anbud for integrerte boretjenester, skriver Borr Drilling i rapporten.

Med oljeservicekjempen Schlumberger på laget prøver Borr Drilling å revolusjonere riggmarkedet ved å tilby en totalpakke av boretjenester, fremfor dagens fragmenterte kontraktssystem der leie av rigg gjerne er en separat avtale der prisen avhenger av hvor mange døgn riggen er i drift.

– Tilstramningen i markedet har ført til en mangel på tilgjengelige rigger for mange bore-kontraktører, skriver Borr Drilling i årsrapporten.

Selskapet skriver at det er i forhandlinger med flere aktører om mulige kontrakter og at prisingen er på attraktive nivåer.

– Selskapet venter å ha en positiv kontantstrøm fra driften mot slutten av andre kvartal 2019 når disse kontraktene er igangsatt. Dette kan være et vannskille i Borrs historie sammenlignet med de store kontantbeløpene som ble brent av i 2018, heter det i rapporten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.